Παρασκευή
11 Οκτωβρίου 2024

Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και τις τράπεζες από τη Citigroup

Οικονομία
Tags: Citigroup

Νέα ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στην οικονομία και τις τράπεζες έδωσε ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός της Citigroup, ο οποίος αποτελεί έναν από τους καλύτερους... διαφημιστές του ελληνικού success story.

Ο αμερικανικός οίκος μέσω νέας έκθεσης καλεί για ακόμη μία φορά τους επενδυτές να τοποθετηθούν στην Ελλάδα και να προτιμήσουν τις τραπεζικές μετοχές, γιατί τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα έχουν σημειώσει ισχυρά κέρδη, λόγω αυξημένων εσόδων από τόκους και προμήθειες, ενώ χαρακτηρίζονται από "αξιοπρεπείς" χορηγήσεις δανείων.

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο οι ελληνικές τράπεζες είναι φθηνές τόσο σε σχέση με την τιμή προς τη λογιστική αξία, όσο και σε σχέση με την τιμή προς κέρδη ανά μετοχή και γι αυτόν τον λόγο συστήνει ανεπιφύλακτα την αγορά τους.

Η Citigroup στο βασικό σενάριο δίνει νέα υψηλότερη τιμή-στόχο για την Εθνική Τράπεζα στα 9,45 ευρώ από 8,85 ευρώ πριν, διατηρεί σταθερές τις Alpha Bank και Πειραιώς στα 2,40 και 5,20 ευρώ αντίστοιχα, ενώ ξεκινάει εκ νέου κάλυψη για τη μετοχή της Eurobank με τιμή τα 2,30 ευρώ. Με βάση τις τιμές αυτές και τις τρέχουσες στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η Citigroup βλέπει στο βασικό σενάριο περιθώριο ανόδου 62% για τη μετοχή της Alpha Bank, 41% για την Πειραιώς, 27% για την Εθνική και 18% για τη Eurobank. Αν η ελληνική οικονομία πάει... σφαίρα και σηκωθούν ακόμη ψηλότερα οι τράπεζες, τότε η τιμή-στόχος για την Alpha Bank ανεβαίνει στα 2,90 ευρώ με περιθώριο ανόδου 96%, για την Πειραιώς στα 6,30 ευρώ με "αέρα" 70%, για την Εθνική στα 11,30 ευρώ με περιθώριο 52% και για τη Eurobank στα 2,75 ευρώ με περιθώριο ανόδου 41%.

Η Citigroup μαζί με τον έτερο κολοσσό της Goldman Sachs αποτελούν τους καλύτερους dealers του ελληνικού success story, ενώ η προαναγγελία αναβάθμισης του Χρηματιστηρίου Αθηνών από τον κορυφαίο οίκο FTSE Russell, μπορεί πρόσκαιρα να... διώξει κερδοσκοπικά κεφάλαια, ωστόσο, είναι σίγουρο ότι θα προσελκύσει μακροπρόθεσμους επενδυτές. Μέσα σ΄ αυτούς είναι οι δύο κορυφαίοι αμερικανικοί οίκοι, από τους οποίους περιμένουμε πολλά τα επόμενα χρόνια.

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όταν λέμε εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, τις τράπεζες και το Χρηματιστήριο Αθηνών, αυτό μεταφράζεται σε εμπιστοσύνη στην πολιτική σταθερότητα και πιο συγκεκριμένα στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για να καταλαβαίνουμε περί τίνος ομιλούμε και τι εννοούν οι ξένοι...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η κυβέρνηση «τρέχει» για να κερδίσει το... Τζόκερ του Ταμείου Ανάκαμψης με μηνιαίο ποσό 693 εκατ. ευρώ

Χθες δημοσιεύτηκε η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την πορεία απορρόφησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, η οποία είναι θετική για την Ελλάδα...

Φόρτωση άρθρων...