Δευτέρα
30 Σεπτεμβρίου 2024

Ηλεκτρικό ρεύμα: Πώς θα διαμορφωθούν οι τιμές τον Οκτώβριο

Αύριο, Τρίτη, θα ανακοινώσουν οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος τις τιμές των τιμολογίων για τον Οκτώβριο. Στα επίπεδα των 15 λεπτών αναμένεται να διαμορφωθούν για τη συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών τα πράσινα τιμολόγια για τον Οκτώβρη. Πλέον δεν θα συνοδεύονται, ενδεχομένως, από επιδότηση.

Στο βασικό σενάριο, η μέση τιμή ρεύματος για τον Οκτώβρη θα διαμορφωθεί, χωρίς επιδότηση, εκεί που ήταν και τον Σεπτέμβρη με την επιδότηση, δηλαδή στα 15,7 λεπτά η κιλοβατώρα. 

Τα νέα τιμολόγια θα ανακοινωθούν την Τρίτη 1η Οκτωβρίου οπότε θα έχει «κλείσει» η μέση τιμή του Σεπτεμβρίου στο Χρηματιστήριο που αποτελεί σημαντική συνιστώσα για τη διαμόρφωση των πράσινων τιμολογίων.

Ακόμα, η τιμή της χονδρικής, χθες έπεσε στα 56,92 ευρώ όταν το Σάββατο ήταν τα 90 ευρώ. Αυτό φαίνεται πως πιθανότατα να αποτυπωθεί και στα τιμολόγια.

Ενδεχόμενως να μην χρειαστεί επιδότηση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η τιμή να είναι κάτω από τα 0,15 ευρώ κατά το ρεπορτάζ του MEGA. 

Το υπουργείο δεν φαίνεται διατεθειμένο να δώσει ενίσχυση για τρίτο συνεχόμενο μήνα, ποντάροντας στην πτωτική τάση των χρηματιστηρίων ενέργειας αλλά και τη μείωση της κατανάλωσης λόγω φθινοπώρου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις - Τι να περιμένουν και τι όχι οι συνταξιούχοι

Η εκτίμηση για τις αυξήσεις στις συντάξεις το 2025 είναι ότι μπορεί να είναι λίγο πάνω από 2,5%. Αυτό εξαρτάται πιθανότατα από την αύξηση του πληθωρισμού και όχι του ρυθμού ανάπτυξ...

Ελαιόλαδο: Σε τι τιμές θα κινηθεί φέτος

Αγωνία επικρατεί για την νέα παραγωγή λαδιού και την πορεία των τιμών του φετινού λαδιού. Οι ελαιοπαραγωγοί επισημαίνουν πως η φετινή χρονιά είναι καλύτερη. Για την τιμή του ελα...

Φόρτωση άρθρων...