Τετάρτη
03 Ιουλίου 2024

ΣΕΒ: Νέος πρόεδρος ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος

Οικονομία

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ καταφέρνοντας να επικρατήσει στις εκλογές έναντι της Ιουλίας Τσέτη. 

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος συμμετείχε αριθμός ρεκόρ μελών που καταδεικνύει επίσης και το μεγάλο ενδιαφέρον που υπήρξε σε αυτή την εκλογική διαδικασία κατά την οποία υπήρχαν δύο υποψήφιοι και όχι απλά διάδοχος.

Τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο θα πλαισιώσουν στο νέο διοικητικό συμβούλιο ως αντιπρόεδροι ο Ευτύχης Βασιλάκης της Aegean Airlines, ο Ανδρέας Σιάμισιης από την Helleniq Energy και η Ράνια Αικατερινάρη από την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ. 

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος έχει διαμηνύσει πως εφόσον εκλεγεί στην προεδρία του Δ.Σ. θα προτείνει τη Ράνια Αικατερινάρη για να αναλάβει τη θέση της προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής που θα συγκροτηθεί με απόφαση του Δ.Σ. Η Εκτελεστική Επιτροπή έχει γνωμοδοτικό ρόλο σε όλα τα θέματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο τη θέση της Γενικής Γραμματέως θα έχει η κυρία Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου από τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ, αδελφή του απερχόμενου προέδρου, Δημήτρη Παπαλεξόπουλου. Επίσης, ως μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του ταμία του Δ.Σ. εκλέχθηκε ο Μάρκος Βερέμης από την Upstream.

Έντονη ήταν η μάχη και για την εκλογή των απλών μελών του Δ.Σ., καθώς οι υποψηφιότητες για τις 14 αιρετές θέσεις είχαν φθάσει τις 24. 

Υπάρχουν άλλες πέντε θέσεις στο Δ.Σ. που καλύπτουν πάγια οι πρόεδροι των περιφερειακών Συνδέσμων (Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ θέλει χρόνο για να εκτιμήσει τις αβεβαιότητες για τον πληθωρισμό

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν έχει ακόμη επαρκείς αποδείξεις ότι οι απειλές για τον πληθωρισμό έχουν περάσει, δήλωσαν η πρόεδρος Κριστίν Λαγκάρντ και ο κορυφαίος οικονομολ...

Περίπου 80.000 έκαναν διακοπές τον Ιούνιο με voucher κοινωνικού τουρισμού - Δημοφιλέστερος προορισμός η Εύβοια

Συνολικά 79.977 επιταγές κοινωνικού τουρισμού 2023-2024 της ΔΥΠΑ ενεργοποιήθηκαν σε τουριστικά καταλύματα της χώρας στο διάστημα 1-30 Ιουνίου 2024. Ως δημοφιλέστερος προορισμός ανα...

Φόρτωση άρθρων...