Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Σκυλακάκης: Η παρέμβαση στο ρεύμα έγινε σε ένα ακραίο φαινόμενο

«Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έπεσαν από τις ακραίες τιμές, αλλά εξακολουθούν να είναι υψηλές» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ εξηγώντας ότι αυτό συνέβη διότι «έγινε αποσύζευξη με την αγορά της Βουλγαρίας».

Ο υπουργός αναφερόμενος στα μέτρα και στους φόρους στους παραγωγούς τόνισε  ότι ακόμα δεν μπορεί να καθοριστούν «καθώς ακόμα δεν γνωρίζουμε πόσα είναι τα ουρανοκατέβατα κέρδη. Εάν πέσουν οι τιμές ρεύματος, μειώνεται ο φόρος», διευκρίνισε.

Ο κ.Σκυλακάκης τόνισε επίσης ότι οι τιμές που διαμορφώθηκαν το τελευταίο 10ημερο σε όλα τα Βαλκάνια, έδιναν στο φυσικό αέριο 6-7 φορές το κόστος.«Έγινε αυτό που ονομάζουμε "ουρανοκατέβατα" κέρδη, επομένως η παρέμβαση είναι αναγκαία».

Ο υπουργός ανέφερε ως παράδειγμα τις επιχειρήσεις που έχουν υψηλούς λογαριασμούς. «Εάν δεν μπορούν να πληρώσουν τις αυξήσεις έχουν επιλογή από 1η Αυγούστου αλλάξουν χρώμα τιμολογίου».

«Η παρέμβαση έγινε σε ένα ακραίο φαινόμενο, δεν είναι σωστό να παρεμβαίνουμε όταν η αγορά λειτουργεί σωστά», σημείωσε αναφέροντας ότι το γεγονός πως η μεγαβατώρα θα μπορούσε να είναι 300 ευρώ και όχι 800 ευρώ ενώ το κόστος είναι 100 ευρώ, δείχνει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Για τις διακοπές ρεύματος ο υπουργός είπε ότι οφείλονται σε βλάβες. «Πέρυσι είχαμε 70 βλάβες και φέτος 20 την ημέρα», είπε προσθέτοντας ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε δίκτυο με περισσότερες ΑΠΕ και είναι πιο ισχυρό».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυξημένες κατά 50% οι ρυθμίσεις μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού τον Αύγουστο

Με σημαντικά υψηλότερους ρυθμούς συγκριτικά με το ίδιο διάστημα το 2023 κινήθηκε ο εξωδικαστικός μηχανισμός τον φετινό Αύγουστο σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Τον περα...

Ακίνητα: Τριετές αφορολόγητο για όσους ανοίξουν κλειστά διαμερίσματα - Οι προϋποθέσεις

Με μέτρα που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης στις βαλίτσες του μεταβαίνει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Σύμφωνα με ...

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση του ΑΕΠ 2,3% το β’ τρίμηνο 2024 – «Μοχλός ανάπτυξης» οι επενδύσεις

Κατά 2,3% αυξήθηκε το ΑΕΠ το β' τρίμηνο του 2024 με τις επενδύσεις να αποτελούν τον «μοχλό» ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχ...

Φόρτωση άρθρων...