Σαββάτο
28 Σεπτεμβρίου 2024

Σκυλακάκης: Το υπουργείο θα παρέμβει μόνο αν υπάρχουν μόνιμες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος

«Στο νέο σύστημα με την ένταξη των ανανεώσιμων οι τιμές είναι πιο ευαίσθητες στη ζήτηση», ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Το υπουργείο θα παρέμβει μόνο αν υπάρχουν μόνιμες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, στα «Παραπολιτικά 90,1» και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης εξήγησε ότι με το νέο σύστημα ένταξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι τιμές είναι πιο ευαίσθητες στη ζήτηση. Αυτό σημαίνει ότι οι τιμές το καλοκαίρι θα είναι υψηλότερες, ενώ την άνοιξη και το φθινόπωρο θα είναι πολύ χαμηλότερες, και μεσαίες το χειμώνα ανάλογα με τον καιρό. 

Σημείωσε ότι αν οι αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος είναι μόνιμες, τότε το υπουργείο θα παρέμβει. Σε περίπτωση παροδικών αυξήσεων, θα λειτουργήσει ο ανταγωνισμός της αγοράς.

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης τόνισε ότι το υπουργείο δεν μπορεί να παρέμβει στις αυξήσεις που κάνουν οι εταιρείες, καθώς αυτό είναι θέμα της επιτροπής ανταγωνισμού.

Επίσης, ανέφερε ότι χωρίς την ένταξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, θα υπήρχαν μόνιμες αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος.

Για τις ρευματοκλοπές, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης δήλωσε ότι έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι και ότι μέχρι το τέλος Ιουλίου θα εφαρμοστεί μηνιαία καταμέτρηση, κάνοντας έτσι πιο δύσκολη την κλοπή ρεύματος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αγρότες-κτηνοτρόφοι παίρνουν σειρά για το ταμείο

Δυο μεγάλες πληρωμές σκοπεύει να πραγματοποιήσει μέσα σε διάστημα 30 ημερών το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρ...

Φόρτωση άρθρων...