Δευτέρα
08 Ιουλίου 2024

Standard & Poor’s: Αναβάθμισε τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες

Οικονομία

Σε αναβάθμιση των αξιολογήσεων των τεσσάρων συστημικών ελληνικών συστημικών τραπεζών προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, διατηρώντας θετικές τις προοπτικές.

Ειδικότερα, η Alpha Bank αναβαθμίζεται σε «BB» από «BB-», η Eurobank σε «BB+» από «BB», η Εθνική Τράπεζα σε «BB+» από «BB» και η Τράπεζα Πειραιώς σε «BB» από «BB-».

Σημαντικό ρόλο, όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης, έπαιξε η περαιτέρω μείωση των «κόκκινων» δανείων, η θετική δυναμική της ελληνικής οικονομίας λόγω της ισχυρής επενδυτικής δραστηριότητας που συνδέεται με το Ταμείο Ανάκαμψης και η διανομή μερισμάτων από τις τέσσερις τράπεζες για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια που φανερώνει τη βελτιωμένη κερδοφορία και την ενισχυμένη κεφαλαιοποίησή τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τσιάρας: Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα «παραγωγικό όραμα» για τον πρωτογενή τομέα

Για το όραμά στον πρωτογενή τομέα και τις αποζημιώσεις στους πληγέντες της Θεσσαλίας μίλησε μεταξύ άλλων στον ΣΚΑΪ, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας. Όσον αφορά τη...

Φορολογικές δηλώσεις: Έως 26 Ιουλίου η υποβολή - Τι πρέπει να προσέξουν 1,3 εκατ. φορολογούμενοι

Μέσω e-mail και στη θυρίδα τους στο myAADE θα ενημερώνει τους φορολογούμενους η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις και στο ύψος του φόρου....

Φόρτωση άρθρων...