Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «ΥΜΕΠΕΡΑ 2014-2020» εντάχθηκε ο άξονας Πατρών-Πύργου, με "προίκα" 252,1 εκατ. ευρώ

Την ένταξη του τμήματος Πάτρα - Πύργος του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος» με Κωδικό ΟΠΣ 5162265 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» υπέγραψε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γ. Τσακίρης. 

 

Η Πράξη αφορά στην κατασκευή του τμήματος Πάτρα - Πύργος, μήκους 74,8χλμ, που ολοκληρώνει τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος.

 

Το νέο τμήμα αυτοκινητοδρόμου, στα πρώτα 13,0 χλμ θα κατασκευαστεί με διαπλάτυνση της υφιστάμενης Εθνικής Οδού (ΕΟ), ενώ στα υπόλοιπα 61,8χλμ θα κατασκευασθεί σε νέα χάραξη. Η δημόσια δαπάνη της Πράξης που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται σε 252,1 εκατ. ευρώ.  

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ποιο μήνυμα εκπέμπει η μείωση επιτοκίων από τη FED κατά 0,50% και γιατί... φόβισε τους επενδυτές

Οι αγορές προεξοφλούσαν τη μείωση των επιτοκίων από την Αμερικανική Κεντρική Τράπεζα και τα "γεράκια" της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ, έκαναν το... χατίρι τους, στέλνοντας μάλισ...

Τι προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για ακίνητα, εισοδήματα και παροχές

Ετοιμάζεται το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με το οποίο θα νομοθετηθούν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) και εξειδικεύθηκαν από το οικονομικό επιτελείο ...

Φόρτωση άρθρων...