Τετάρτη
02 Οκτωβρίου 2024

Συντάξεις Νοεμβρίου: Γιατί θα γίνουν νωρίτερα οι καταβολές - Ποια ταμεία πληρώνουν πρώτα

Οικονομία

Νωρίτερα από το προγραμματισμένο θα δουν οι συνταξιούχοι τις συντάξεις του Νοεμβρίου να μπαίνουν στους λογαριασμούς τους και αιτία είναι η αργία της 28ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον Νόμο, ως ημερομηνία καταβολής των μηνιαίων κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ ορίζεται για τους μισθωτούς η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα. Για τους μη μισθωτούς, οι συντάξεις Νοεμβρίου καταβάλλονται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Παρολ' αυτά, κατ' εξαίρεσιν και ειδικά για τις συντάξεις Νοεμβρίου, λόγω της αργίας της 28ης Οκτωβρίου, η πληρωμή για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις θα γίνει νωρίτερα.

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με τη Διοίκηση του e–ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση. Ως εκ τούτου, οι επικουρικές συντάξεις του Νοεμβρίου θα πληρωθούν ταυτόχρονα τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες συντάξεις.

Οι συντάξεις (κύριες και επικουρικές) ΟΠΣ – ΕΦΚΑ για όλους όσους είναι νέοι συνταξιούχοι (Μισθωτοί και μη Μισθωτοί) από 01/01/2017 και έπειτα (νόμος 4387/2016) θα καταβληθούν την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024.

Συγκεκριμένα:

  • Ο ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, δηλαδή την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024.
  • Το ΙΚΑ και το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, δηλαδή την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2024.
  • Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις Νοεμβρίου 2024 όπως το Δημόσιο, δηλαδή την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2024.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΣτΕ: Δεν θα αποζημιωθούν από το Δημόσιο οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τις μειώσεις των ενοικίων κατά την πανδημία

Έχασαν τη δικαστική μάχη στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι εταιρείες οι οποίες εκμίσθωναν επαγγελματικούς χώρους (καταστήματα, κ.λπ.), όπως και οι ιδιώτες που νοίκιαζαν διαμερίσματα...

Φόρτωση άρθρων...