Παρασκευή
22 Νοεμβρίου 2024

«Τουρισμός για Όλους»: Με νέα χαρακτηριστικά και ενισχυμένα κοινωνικά κριτήρια για το 2024

Οικονομία

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2024», που υλοποιείται από το Υπουργείο Τουρισμού.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού, μέσω της επιδότησης σε δικαιούχους υπηρεσιών διαμονής για την πραγματοποίηση διακοπών εντός της Επικράτειας.

Τονίζεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 25.694.539,89 ευρώ και το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» λήγει στις 31.12.2024.

«Τουρισμός για Όλους» με ενισχυμένα κοινωνικά κριτήρια

Το πρόγραμμα έχει καινούργια χαρακτηριστικά και ενισχυμένα κοινωνικά κριτήρια, όπως:

  • αύξηση του κριτηρίου εισοδήματος για όλους κατά 3.000 ευρώ σε σύγκριση με 2022-2023,
  • αύξηση του ποσού στη γενική κατηγορία από 150 ευρώ σε 200 ευρώ για όλους,
  • θέσπιση νέων κατηγοριών ειδικών κοινωνικών ομάδων που θα λάβουν 300 ευρώ επιχορήγηση: συνταξιούχοι όλων των ταμείων, έγγαμοι ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία και περισσότερα τέκνα, άγαμοι και σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα,
  • διπλασιασμό της επιχορήγησης για συμπολίτες μας ΑμεΑ ή με τέκνα ΑμεΑ, από 200 ευρώ σε 400 ευρώ.

Ειδικότερα, μέσω του Προγράμματος χορηγείται, κατόπιν σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης και επιλογής μέσω κλήρωσης, οικονομική διευκόλυνση ως εξής:

– Ποσό ύψους διακοσίων (200) ευρώ σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια,

– Ποσό ύψους τριακοσίων (300) ευρώ σε φυσικά πρόσωπα:

  • άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022,
  • έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης κοινής ή χωριστής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022.

Σημειώνεται ότι η επίκληση της ύπαρξης του ανωτέρω αριθμού τέκνων για τη λήψη της επαυξημένης ενίσχυσης είναι δυνατή άπαξ.

Ποσό ύψους τετρακοσίων (400) ευρώ, ειδικώς για ΑμεΑ, με ισχύουσα απόφαση συνολικού ποσοστού αναπηρίας από 67% και άνω κατά την υποβολή της αιτήσεως, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑμεΑ με ισχύουσα απόφαση συνολικού ποσοστού αναπηρίας από 67% και άνω κατά την υποβολή της αιτήσεως, σύμφωνα με την περιγραφόμενη στο Άρθρο 5 διαδικασία. Σημειώνεται ότι η επίκληση της ιδιότητας ΑμεΑ είναι δυνατή άπαξ, είτε από το αιτούμενο πρόσωπο ΑμεΑ είτε από αιτούμενο με τέκνο ΑμεΑ, που πληρούν τις οριζόμενες από το άρθρο 2 προϋποθέσεις.

– Σε περίπτωση δικαιούχου που πληροί τις προϋποθέσεις περισσότερων της μίας εκ των ως άνω κατηγοριών, η αίτηση κατατάσσεται στην κατηγορία με το μέγιστο ποσό επιδότησης.

– Τα ως άνω ποσά αφορούν αποκλειστικά τον δικαιούχο και δεν αυξάνονται σε περίπτωση ύπαρξης εξαρτώμενων από αυτόν μελών.

Τα εισοδηματικά κριτήρια για όλους προκειμένου να υποβάλουν αίτηση ορίζονται ως εξής:

Ατομικό (φυσικά πρόσωπα άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας) οικογενειακό (έγγαμοι και μέρη συμφώνου συμβίωσης)

  • Χωρίς τέκνα 19.000 31.000
  • Με ένα τέκνο 20.500 32.500
  • Με δύο τέκνα 22.000 34.000
  • Με τρία τέκνα 24.000 36.000
  • Με περισσότερα τέκνα 29.000 41.000

Δυνητικοί δικαιούχοι είναι όσοι έχουν υποβάλει οριστική Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων μέχρι την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων φορολογικού έτους 2022, η οποία έχει εκκαθαρισθεί έως την τελική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πότε θα καταβληθούν οι αυξήσεις σε 1,8 εκατ. συνταξιούχους - Τι αλλάζει στην Εισφορά Αλληλεγγύης

Από 15 έως 85 ευρώ τον μήνα θα αυξηθούν από την 1η Ιανουαρίου του 2025 οι συντάξεις για την πλειονότητα των συνταξιούχων. Η αύξηση θα είναι 2,4%, όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό κα...

Φοροελαφρύνσεις «φέρνουν» τα έσοδα από τη φοροδιαφυγή - «Μαξιλάρι» 1,8 δισ. ευρώ στα κρατικά ταμεία

Παρακαταθήκη για νέες μόνιμες φοροελαφρύνσεις, με επίκεντρο τα μεσαία εισοδήματα, αφήνει ο φετινός προϋπολογισμός, με το «μαξιλάρι» του 1,8 δισ. ευρώ που δημιουργεί η αντιμετώπιση ...

Φόρτωση άρθρων...