Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Γεμίζει το «καλάθι» της ΔΕΘ: Ένα δισ. ευρώ θα πάει στις συντάξεις - Έρχεται πλήρης κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος

Οικονομία

Για τις εξαγγελίες που αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Κωστής Χατζηδάκης, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, πως «ένα δισ. θα πάει σε αύξηση των τακτικών δαπανών του δημοσίου, δηλαδή υγεία, παιδεία κλπ. Κι ένα άλλο δισ. ευρώ θα πάει στις συντάξεις».

«Όλα τα μέτρα που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός θα είναι συγκεκριμένα, λελογισμένα και κοστολογημένα», δήλωσε αρχικά ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στο επίδομα των Χριστουγέννων, λέγοντας πως θα ισχύουν όλα όσα έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πως «θα δοθούν χρήματα στους συνταξιούχους».

Αναφορικά με τα ενοίκια, ο Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι «θα υπάρχει πρόβλεψη για το στεγαστικό», ενώ πρόσθεσε πως θα δοθούν «κίνητρα για να ανοίξουν τα κλειστά διαμερίσματα».

Πρόσθεσε πως «όσοι έχουν πάνω από 3 διαμερίσματα και τα διαθέτουν προς βραχυχρόνια μίσθωση, θα τους αντιμετωπίζουμε ως επιχειρηματίες».

Ξεκαθάρισε, παράλληλα, ότι τα μέτρα για το AIRBNB «θα είναι ζυγισμένα και δίκαια». Επίσης, προανήγγειλε πλατφόρμα για «μπαταχτσήδες» ενοικιαστές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε στενό κλοιό οι ιδιοκτήτες Airbnb - Πώς θα λειτουργήσει από το 2025 η βραχυχρόνια μίσθωση

Αλλάζουν όλα στις υποχρεώσεις που έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που διατίθενται σε βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb. Η κυβέρνηση - και ειδικά το υπουργείο Τουρισμού - θέτουν παρα...

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Πότε λήγει η νέα προθεσμία υποβολής της αίτησης

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τα Υπουργεία Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, από την Πέμπτη 12 έως και μεθαύριο, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, επιτρέπετα...

Υποχρεωτική η ασφάλιση αυτοκινήτου για φυσικές καταστροφές – Από πότε ισχύει

Ανατροπές έρχονται το επόμενο έτος στην ασφαλιστική αγορά και ειδικά στον κλάδο των γενικών ασφαλειών. Η υποχρεωτική ασφάλιση των αυτοκινήτων καθίσταται απαραίτητη έναντι φυσικών κ...

Φόρτωση άρθρων...