Για τις εξαγγελίες που αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Κωστής Χατζηδάκης, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, πως «ένα δισ. θα πάει σε αύξηση των τακτικών δαπανών του δημοσίου, δηλαδή υγεία, παιδεία κλπ. Κι ένα άλλο δισ. ευρώ θα πάει στις συντάξεις».

«Όλα τα μέτρα που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός θα είναι συγκεκριμένα, λελογισμένα και κοστολογημένα», δήλωσε αρχικά ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στο επίδομα των Χριστουγέννων, λέγοντας πως θα ισχύουν όλα όσα έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πως «θα δοθούν χρήματα στους συνταξιούχους».

Αναφορικά με τα ενοίκια, ο Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι «θα υπάρχει πρόβλεψη για το στεγαστικό», ενώ πρόσθεσε πως θα δοθούν «κίνητρα για να ανοίξουν τα κλειστά διαμερίσματα».

Πρόσθεσε πως «όσοι έχουν πάνω από 3 διαμερίσματα και τα διαθέτουν προς βραχυχρόνια μίσθωση, θα τους αντιμετωπίζουμε ως επιχειρηματίες».

Ξεκαθάρισε, παράλληλα, ότι τα μέτρα για το AIRBNB «θα είναι ζυγισμένα και δίκαια». Επίσης, προανήγγειλε πλατφόρμα για «μπαταχτσήδες» ενοικιαστές.