- H Kυβέρνηση έστειλε ένα σαφές μήνυμα στην κοινωνία ότι οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας θα είναι εξαντλητικοί σε μία περίοδο που οι πολίτες τα βγάζουν δύσκολα πέρα. Οι οικονομικές δυσκολίες είναι μεγάλες για την πλειοψηφία των καταναλωτών και τα κρούσματα αισχροκέρδειας δεν μπορεί να γίνονται ανεκτά. Εκτός της πολιτικής βούλησης οι αρμόδιες αρχές χρειάζεται να εντατικοποιήσουν τη δουλειά τους και στην πράξη. Όχι μόνο γιατί έρχονται εκλογές, αλλά γιατί ο σεβασμός στον πολίτη πρέπει να αποδεικνύεται διαρκώς με στοχευμένες κινήσεις.
-Η ακρίβεια εξάλλου είναι το νούμερο ένα θέμα για τη μεσαία τάξη και τα ευπαθή κοινωνικά στρώματα, όπως αποτυπώνεται στις μετρήσεις. Και όσο ο πληθωρισμός θα είναι ψηλά, τόσο ο κόσμος θα περιορίζει τα ψώνια του στα σούπερ μάρκετ. Φτάσαμε παραδείγματος χάριν να θεωρείται το μοσχαρίσιο κρέας είδος πολυτελείας, αφού η τιμή του είναι απλησίαστη. Ορθώς στη Νέα Δημοκρατία δίνουν έμφαση στο καλάθι του νοικοκυριού, το οποίο όμως χρειάζεται να επεκταθεί όσο το δυνατόν περισσότερο…
- Ψηλά το ζήτημα των υποκλοπών και την εμπλοκή της ΑΔΑΕ κρατά με κάθε τρόπο ο Σύριζα και αυτό αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι τις εκλογές. Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι ένα σημαντικό κομμάτι στο κέντρο έχει ενοχληθεί από την υπόθεση αυτή και θα γυρίσει την πλάτη στον Κυριάκο Μητσοτάκη στις εκλογές, αν και κάτι τέτοιο δεν έχει αποτυπωθεί στις μετρήσεις κοινής γνώμης. Ωστόσο, το λόγο θα έχει σε λίγες εβδομάδες ο ελληνικός λαός και εκεί θα ξεκαθαρίσουν όλα.
- Μπορεί να απομένουν δεκατέσσερις μήνες μέχρι τις ευρωεκλογές και να προηγούνται οι εθνικές και οι αυτοδιοικητικές, αλλά κάποιοι στο γαλάζιο στρατόπεδο σπεύδουν να διαρρεύσουν ότι μετακινούνται στις Βρυξέλλες και στο ευρωκοινοβούλιο. Βέβαια λογαριάζουν χωρίς τον "ξενοδόχο", δηλαδή τον ελληνικό λαό εφόσον γίνουν ξανά με σταυρό ή τον Κυριάκο Μητσοτάκη αν πάμε σε λίστα. Ο δρόμος μέχρι το Μάιο του 2024 είναι μακρύς και μέχρι τότε πολλά μπορούν να συμβούν…
- Μπορεί η Ευρώπη να προσπαθεί με κάθε τρόπο να στηρίξει την Ουκρανία σ' αυτήν την κρίσιμη φάση του πολέμου, εντούτοις στο εσωτερικό της υπάρχουν ακόμα φωνές που αντιτίθενται.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Γαλλίδας ηγέτιδας της ακροδεξιάς Μαρί Λεπέν, η οποία τάχθηκε κατά της αποστολής βαρέων όπλων στο Κίεβο. Φαίνεται ότι ο Πούτιν διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με συγκεκριμένα κέντρα στην Ε.Ε. και εκτός από εχθρούς έχει και υποστηρικτές όπως αποτυπώνεται εξάλλου και στις μετρήσεις.