- Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έχει βάλει μία ακόμη υπόθεση διαφθοράς, αυτή που συνδέεται με την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή. Οι πολιτικές παρατάξεις ανταλλάσσουν κατηγορίες εδώ και τέσσερα περίπου εικοσιτετράωρα, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος αντέδρασε ακαριαία και την απομάκρυνε από το ΠΑΣΟΚ, θα ευχόταν να το είχε κάνει νωρίτερα, όταν η συγκεκριμένη του έκανε νερά, φλερτάροντας όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες με την κεντροδεξιά. Το θέμα όμως είναι ότι τέτοιες δυσώδεις υποθέσεις δεν πλήττουν μόνο την αξιοπιστία του πολιτικού προσωπικού της χώρας, αλλά την ίδια την εικόνα της.

- Το θέμα αυτό όπως εξάλλου αναμενόταν, αποτελεί πρώτη είδηση  σε όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά μέσα και όχι μόνο, ενώ αίσθηση προκάλεσε ο χειρισμός της υπόθεσης και η ακαριαία αντίδραση των βελγικών αρχών που δεν χαρίζουν κάστανα ή για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Το ίδιο ακαριαία αντέδρασε και το προεδρείο της ευρωβουλής, καθαιρώντας την κατηγορούμενη από τη θέση της αντιπροέδρου. Η είδηση αυτή αποτελεί πλήγμα και για το κύρος ενός θεσμού, που οι πολίτες πίστευαν κατά πλειοψηφία  στην αξιοπιστία του.

- Όσον αφορά στο εσωτερικό της χώρας και την ελληνική πολιτική πραγματικότητα, γίνεται αντιληπτό πως τέτοια φαινόμενα όπως η υπόθεση των υποκλοπών, η υπόθεση Πάτση και τώρα οι κατηγορίες εναντίον της Καϊλή έρχονται να αυξήσουν το έλλειμμα αξιοπιστίας για την πολιτική, σε μία εποχή που ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας παλεύει να σταθεί στα πόδια της. Η οσμή των σκανδάλων είναι εκείνη που σε πολλές περιπτώσεις τροφοδοτεί τα άκρα και μένει αυτό να φανεί στην κάλπη ή όχι.       

- Σε προεκλογικό mood βρίσκονται άπαντες στην κυβερνητική παράταξη και δεν χάνουν μέρα που να μην εκμεταλλεύονται για την επαφή με την κοινωνία. Μπορεί οι εκλογές να γίνουν στην ώρα τους, αλλά χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει. Γι’ αυτό υπουργοί, βουλευτές και υποψήφιοι είναι σε εγρήγορση, καθώς η μάχη προβλέπεται εξαιρετικά δύσκολη. Το σήμα για επαγρύπνηση στέλνει σε κάθε ευκαιρία και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος συνεχίζει τις περιοδείες σε ολόκληρη τη χώρα.

- Σταθερός στη θέση του για το βέτο σε Ρουμανία και Βουλγαρία για ένταξη στην Σένγκεν είναι ο Αυστριακός Καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ. Η απόφαση της Βιέννης έχει προκαλέσει φυσικά έντονες αντιδράσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά το λαϊκό κόμμα και τα κορυφαία του στελέχη δεν κάνουν πίσω. Τη δυσφορία του δεν έκρυψε ο επικεφαλής του ΕΛΚ κ. Βέμπερ, ο οποίος σε ανάρτηση του στα social media ξεκαθάρισε ότι θα κάνει ότι περνά από το χέρι του, προκειμένου Σόφια και Βουκουρέστι  να διασφαλίσουν ελεύθερη πρόσβαση στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.