- Γενικό συναγερμό στα γαλάζια κομματικά στελέχη με στόχο την αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές θα κηρύξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του τακτικού συνεδρίου του κόμματος την ερχόμενη εβδομάδα. Είναι σαφές πως τα αποτελέσματα των μετρήσεων δεν αφήνουν περιθώρια για χαλάρωση, αντιθέτως το προεδρικό επιτελείο χρειάζεται να επιδιώξει την πανστρατιά σε ολόκληρη τη χώρα, αν επιθυμεί να φτάσει στο στόχο. Στις μάχες που έρχονται κάθε ψήφος θα μετράει, γι’ αυτό δεν περισσεύει κανείς κυρίως για όσους ανήκουν στην παραδοσιακή κεντροδεξιά.
- Οι Βρυξέλλες προσπαθούν με κάθε τρόπο να στηρίξουν την αμυνόμενη Ουκρανία που βιώνει σκληρές συνέπειες λόγω του Πούτιν. Μόλις το προηγούμενο εικοσιτετράωρο διέρρευσε πως η Ε.Ε. θα προτείνει την άρση των δασμών για τα ουκρανικά προϊόντα. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Μεγάλη Βρετανία, η οποία άνοιξε τις πόρτες της για ότι φτάνει από την πολύπαθη Ουκρανία. Στη σκιά των όσων εξελίσσονται το τελευταίο δίμηνο, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, αρμόδιοι για τη διεύρυνση, μπορεί να σκέφτονται πως αν είχαν ξεκινήσει νωρίτερα τις ενταξιακές διαδικασίες για το Κίεβο, το καθεστώς Πούτιν να είχε ξανασκεφτεί το θέμα της εισβολής…
- Δεν θέλουν καν να σκέφτονται στην Κυβέρνηση ότι μπορούν να επαναληφθούν και φέτος όσα συνέβησαν το περσινό καλοκαίρι με τις πυρκαγιές σε Εύβοια και Αττική. Οι αρμόδιοι κρατικοί μηχανισμοί βρίσκονται σε ετοιμότητα και το βάρος ρίχνεται στην πρόληψη και στην ενίσχυση των μέσων, όσο βέβαια το επιτρέπουν οι οικονομικές συνθήκες. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο γενικότερο σχέδιο, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα διαδραματίσουν ένα σημαντικό ρόλο για να αποφευχθούν εικόνες σαν τις περσινές. Πρόκειται σίγουρα για ένα μεγάλο στοίχημα για το Μέγαρο Μαξίμου ενόψει και της ερχόμενης εκλογικής χρονιάς.
- Δεν έχει τέλος η κλιμάκωση της έντασης από την πλευρά της Μόσχας, οι κινήσεις της οποίας προϊδεάζουν ακόμη και τον πιο καλοπροαίρετο παρατηρητή πως θα το πάνε μέχρι τέλους. Αρκεί μια καθημερινή ματιά στα όσα εκτοξεύει η εκπρόσωπος Ζαχάροβα για να αντιληφθεί κανείς την ακραία θεώρηση των πραγμάτων από τον Πούτιν. Χαρακτηριστικό είναι το πρόσφατο παράδειγμα απειλών για τις χώρες του ΝΑΤΟ που προμηθεύουν με όπλα το Κίεβο. Η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει και οι οιωνοί για τους επόμενους μήνες δεν είναι οι καλύτεροι…
- Μπορεί η Φινλανδία και η Σουηδία να ετοιμάζονται πυρετωδώς για την επικείμενη ένταξη τους στο ΝΑΤΟ, ωστόσο τα πράγματα ενδέχεται να γίνουν πιο σύνθετα από όσο αρχικά φαινόταν. Στο ενδεχόμενο ένταξης τους αντιδρά ο Κροάτης πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς, ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να υψώσει το ανάστημα του, με αφορμή τα όσα συμβαίνουν σε μια τρίτη χώρα, όπως είναι η Βοσνία. Ο Κροάτης ηγέτης ζητά από τις μεγάλες δυνάμεις να παρέμβουν και να απαιτήσουν την αλλαγή του εκλογικού νόμου στην εν λόγω χώρα, ώστε η κροατική μειονότητα να τύχει καλύτερης μεταχείρισης και ίσων δικαιωμάτων. Σε μία περίοδο που ο Πούτιν άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, τα ποσοστά εντροπίας στον ευρωπαϊκό χώρο αυξάνονται ραγδαία και επικίνδυνα...
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις