- Έμφαση στα μεγάλα έργα υποδομής δίνει το Μέγαρο Μαξίμου, με δεκάδες εργοτάξια να έχουν αναπτυχθεί σε ολόκληρη τη χώρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρήκε μια καλή ευκαιρία, με αφορμή τα εγκαίνια της νέας παράκαμψης Αμφιλοχίας να βρεθεί ξανά στην περιφέρεια και να πάρει κλίμα εν μέσω καλοκαιριού, αν και η ατζέντα είναι κάτι παραπάνω από γεμάτη. Μαθαίνουμε δε πως όσο περνά ο χρόνος και πλησιάζουν οι εκλογές, ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει ακόμα πιο εντατικά τη δική του πορεία στο λαό με στόχο τη δεύτερη συνεχόμενη τετραετία.
- Λαμπίκο αποφάσισε να έχει τα σχολεία την επόμενη χρονιά η Κυβέρνηση, γι’ αυτό και εξήγγειλε 15.500 προσλήψεις καθαριστριών. Η δημόσια υγιεινή αποτέλεσε εξάλλου μια μεγάλη πρόκληση για όλους, τα τελευταία δυόμιση χρόνια λόγω της πανδημίας και αγγίζει κάθε εργαζόμενο, πολίτη και φυσικά μαθητή. Όσο για το κόστος αυτής της πρωτοβουλίας, μαθαίνουμε ο προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί με 83 εκατ.ευρώ.
- Κάτι πρέπει να αλλάξει με τα νοσοκομεία που αν και δεν έχουν εφημερία, εντούτοις δεν δείχνουν καλά ανακλαστικά στην αντιμετώπιση σοβαρών περιπτώσεων ασθενών. Εξάλλου, ο κανονισμός, όπως τουλάχιστον έχουμε πληροφορηθεί, είναι σαφής και προβλέπει την άμεση αντιμετώπιση ακραίων περιπτώσεων και ακολούθως τη μεταφορά τους σε νοσοκομεία που εφημερεύουν. Πέρα δε από το τυπικό του πράγματος, δεν μπορεί το έτος 2022 ασθενείς να κινδυνεύουν έξω από τα νοσοκομειακά ιδρύματα.
- Φαίνεται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν βλέποντας τους Αμερικανούς να του κλείνουν την πόρτα για τα πολεμικά αεροσκάφη, αποφάσισε να ρίξει γέφυρες στο Παρίσι, μπας και κάνει ρελάνς με τα Ραφάλ. Σχετικά ρεπορτάζ είδαν το φως της δημοσιότητας στον ευρωπαϊκό Τύπο, αναφέροντας τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Τούρκος πρόεδρος με τον Εμανουέλ Μακρόν. Δεν γνωρίζουμε για την αντίδραση του Γάλλου Προέδρου στο τουρκικό αίτημα, αλλά ελπίζουμε να συνεχίσει να τηρεί αυστηρά τη γραμμή της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης…
- Μια και που κάναμε αναφορά στη σύμμαχο Γαλλία, στο Παρίσι τα έχουν βάψει κυριολεκτικά μαύρα μετά από την παραίτηση του Μάριο Ντράγκι. Πράγματι η δυσμενής αυτή εξέλιξη αναμένεται να ανοίξει ένα μακρύ κύκλο αβεβαιότητας στην ιταλική πολιτική σκηνή, ενώ θα έχει αρνητικό αντίκτυπο και στα ευρωπαϊκά δρώμενα, καθώς ο παραιτηθείς επέδειξε υψηλό αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης, στο πλαίσιο των κοινών δράσεων. Αίσθηση δε προκαλεί η αναφορά του του Γάλλου ιστορικού Μαρκ Λαζάρ, ο οποίος ως ειδικός στην ιταλική πολιτική, εξήγησε σε κεντρικό τηλεοπτικό σταθμό ότι ο Μάριο Ντράγκι αποφάσισε να στείλει όπλα στην Ουκρανία σπάζοντας μια πολιτική παράδοση της Ιταλικής Δημοκρατίας.