- Σε μια προσπάθεια υπεράσπισης του κυβερνητικού έργου και ενίσχυσης της επικοινωνίας με τους πολίτες ενόψει των εθνικών εκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγήκε μπροστά με τις θεματικές συνεντεύξεις Τύπου. Εκτός από τα social media η τηλεόραση παραμένει ένας σημαντικός δίαυλος επικοινωνίας με την κοινωνία που αγωνιά για την καθημερινότητα της. Το Μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασίσει να εξαντλήσει τα περιθώρια αξιοποίησης των μέσων ώστε το μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας να φτάσει και στο τελευταίο νοικοκυριό.
- Στα κάγκελα έχουν βγει οι Συριζαίοι για το θέμα της ακρίβειας και τους χαμηλούς μισθούς. Φαίνεται ότι τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές τους πήρε ο πόνος, γιατί όταν είχαν τα ηνία της χώρας, έπρατταν ότι τους διέταζαν οι δανειστές! Βέβαια έχουμε γράψει επανειλημμένα ότι οι ιδεολογικές εμμονές τους, όπως στην περίπτωση του μεταναστευτικού, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο σε κεντρώους και δεξιούς ψηφοφόρους να τους πλησιάσουν. Άρα η πολιτική κυριαρχία του Μητσοτάκη είναι απόλυτα δικαιολογημένη.
- Έχει ταράξει στα επιδόματα η σημερινή Κυβέρνηση τους πολίτες. Όχι πως πράττει λάθος σε τόσο δύσκολες στιγμές, αλλά πρέπει κάποια στιγμή ως κοινωνία να μεταβούμε σε μία άλλη λογική, αυτής της χώρας που παράγει πλούτο, ο οποίος θα διοχετεύεται κάθετα στην κοινωνία. Στην Ελλάδα που οι στρεβλώσεις είναι πολλές στο φορολογικό σύστημα και στο κοινωνικό περιβάλλον, τα σχετικά επιδόματα φτάνουν και σε λάθος χέρια. Κι αυτό είναι πραγματικά ζήτημα δικαιοσύνης.
- Το μεταναστευτικό συνιστά ένα από τα κορυφαία αντικείμενα που θα απασχολήσει την Ευρώπη το επόμενο διάστημα και θα επηρεάσει την ατζέντα ενόψει των ευρωεκλογών του 2024. Οι γερμανόφωνες χώρες αντιδρούν για την κατάσταση που διαδραματίζεται από τον υψηλό αριθμό αιτήσεων ασύλου που δύσκολα μπορούν πλέον να διαχειριστούν. Αντιλαμβάνονται δηλαδή τι τράβαγε η Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια, όταν εκείνοι απλά παρατηρούσαν το πρόβλημα και δεν έκαναν τίποτα. Στην παρούσα φάση οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί…
- Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι εκείνο της Αυστρίας. Μετά το μεγαλοπρεπές «όχι» της Βιέννης στην ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στη Σένγκεν, ο καγκελάριος Νεχάμερ μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας σπεύδουν στα βουλγαροτουρκικά σύνορα για να εξετάσουν οι ίδιοι την κατάσταση με τις μεταναστευτικές ροές. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κυβέρνηση τους έχει ήδη ζητήσει από τις Βρυξέλλες επιπρόσθετη χρηματοδότηση για τη Σόφια, ώστε να κατασκευαστεί ένας νέος φράχτης στο πρότυπο της Ελλάδας.