Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Δύο φρουτοποτά που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε

Good Life

Υπάρχουν φρουτοποτά που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου σας. Δοκιμάστε ένα από αυτά τα απλά και δροσιστικά ποτά που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε ήρεμοι και να κοιμηθείτε καλύτερα.

Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε όταν το κεφάλι σας ακουμπά το μαξιλάρι κάθε βράδυ, δεν είστε μόνοι. Τρόφιμα και ποτά που μπορούν να προωθήσουν τον ύπνο περιλαμβάνουν το χαμομήλι, το οποίο χρησιμοποιείται ως φαρμακευτικό βότανο για αιώνες και μπορεί να βοηθήσει στον ύπνο και τη μείωση του άγχους. 

Η λεβάντα, που χρησιμοποιείται συχνά σε ιαματικά λουτρά και στούντιο γιόγκα, μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα χαλάρωσης και να μειώσει το άγχος όταν καταναλώνεται ως τσάι. 

Η μπανάνα, που είναι γνωστή για τα επίπεδα καλίου της, είναι επίσης πηγή μαγνησίου, το οποίο έχει συσχετιστεί με τη βελτίωση του ύπνου και περιέχει τρυπτοφάνη. 

Τα αμύγδαλα και τα προϊόντα που παρασκευάζονται από αυτά, όπως το γάλα, είναι πλούσια σε μαγνήσιο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει τους μυς να χαλαρώσουν. Τα φιστίκια περιέχουν μελατονίνη, η οποία ρυθμίζει τον κύκλο ύπνου-αφύπνισης. Το ακτινίδιο, πλούσιο σε βιταμίνη C, βελτιώνει τον ύπνο σε ενήλικες με προβλήματα ύπνου.

Επιλέξαμε δύο υπέροχα φρουτοποτά πριν από τον ύπνο που θα σας σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και σας τα προτείνουμε.

Τροπικός χυμός με μάνγκο και ανανά

Ο χυμός δεν πρέπει να αποτελεί απλώς έναν τρόπο για να ξεκινήσετε την ημέρα σας. Αυτό το τροπικό μείγμα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε. Το μάνγκο, ανάμεσα στα τροπικά φρούτα, περιέχει ένα από τα υψηλότερα επίπεδα μελατονίνης, την ορμόνη του ύπνου, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε. Ο ανανάς περιέχει επίσης μελατονίνη και μαγνήσιο, τα οποία διαθέτουν χαλαρωτικές ιδιότητες.

Χρόνος Προετοιμασίας

5 λεπτά

Συστατικά

1 μεγάλο μάνγκο, κομμένο σε κύβους
1 φλιτζάνι χυμό ανανά 100%
8 φύλλα φρέσκο βάλσαμο λεμονιού ή μέντα
παγάκια

Οδηγίες

Βάλτε στο μπλέντερ το μάνγκο, τον χυμό ανανά, το βάλσαμο λεμονιού και τα παγάκια. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί, περίπου 1 έως 2 λεπτά.

Φιστίκι Latte

Τα φιστίκια Αιγίνης είναι ένα υγιεινό σνακ πριν από τον ύπνο, καθώς περιέχουν μελατονίνη, η οποία βοηθά στον ύπνο. Ως ξηροί καρποί, τα φιστίκια Αιγίνης προσφέρουν επίσης ένα συνδυασμό υγιεινών λιπαρών, ινών και πρωτεϊνών. Το latte φιστικιού, το οποίο είναι ελαφρώς γλυκό, μπορεί να παρασκευαστεί εύκολα σε μπλέντερ και να σερβιριστεί ζεστό ή κρύο για ένα νυχτερινό ρόφημα.

Συστατικά:

1 φλιτζάνι ανάλατα, ψημένα φιστίκια Αιγίνης χωρίς το κέλυφος
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες

Μουλιάστε τα φιστίκια Αιγίνης σε νερό για 4 ώρες ή για όλη τη νύχτα. Στη συνέχεια, στραγγίστε τα.
Βάλτε τα μουσκεμένα και στραγγισμένα φιστίκια Αιγίνης, 4 φλιτζάνια ζεστό νερό, το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε σε υψηλή ταχύτητα για 1 λεπτό.

Στραγγίστε το γάλα από τα φιστίκια μέσω ενός λεπτού σουρωτηριού  και πετάξτε τα στερεά. Για σερβίρισμα, χωρίστε το γάλα σε τέσσερις κούπες. Το γάλα φιστικιού μπορεί να διατηρηθεί σε δοχείο με καπάκι στο ψυγείο για μέχρι και 3 ημέρες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Άνοια: 5 απλές συνήθειες για μυαλό «ξυράφι» – Τις συστήνει γιατρός του Χάρβαρντ

Αναζητάτε εύκολους τρόπους να διατηρήσετε ακμαίο τον εγκέφαλό σας μέχρι τα γηρατειά; Τότε ακολουθείστε τα μοτίβα συμπεριφοράς που προτείνει ο Saurabh Sethi, πιστοποιημένος γαστρεντ...

Ποιες συμπεριφορές εκδηλώνουν οι γονείς που αισθάνονται ζήλια για τα ενήλικα παιδιά τους

Η ζήλεια μπορεί να επισκιάσει ακόμη και τη σχέση του γονιού με τα παιδιά του. Είναι πιθανό τη στιγμή που τα παιδιά θα αρχίσουν να προοδεύουν στη ζωή τους, να προκαλέσουν τη ζήλεια ...

Φόρτωση άρθρων...