Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Ποιες συνήθειες πρέπει να κόψετε για να επιστρέψει ο ενθουσιασμός στην ζωή σας

Good Life

Οι άνθρωποι που περιφέρονται άσκοπα στη ζωή αλλά δεν το παραδέχονται, συνήθως εμφανίζουν εφτά συγκεκριμένες  συμπεριφορές.

Δεν φταίνε οι συνθήκες, αλλά η νοοτροπία που νιώθουμε έτσι. Ορισμένες συνήθειες, εξαντλούν την ενέργεια και τη ζωντάνια μας, θολώνουν την αντίληψή μας, μας εμποδίζουν να βιώσουμε τον πλούτο των εμπειριών που έχει να μας προσφέρει η ζωή.

Η αναγνώριση των συνηθειών που μας στερούν το αίσθημα του ενθουσιασμού, μπορεί να μας ανοίξει τον δρόμο ώστε να απελευθερώσουμε τις δυνατότητες και τη δημιουργικότητά μας, να εξελιχθούμε.

Οι άνθρωποι που νιώθουν πραγματικά ευτυχισμένοι καθώς μεγαλώνουν, συνήθως εμφανίζουν αυτές τις συμπεριφορές:

  • Να ζούμε στο παρελθόν ή το μέλλον
  • Να παραμελούμε την προσωπική ανάπτυξη μας
  • Να κάνουμε την ευτυχία αυτοσκοπό
  • Να μην καλλιεργούμε την αυτογνωσία
  • Να διατηρούμε τοξικές σχέσεις
  • Να βολευόμαστε
  • Να ακολουθούμε το πλήθος
  • Να παραμελούμε την αυτοφροντίδα
  • Να μην αναλαμβάνουμε ρίσκο
  • Να ζούμε στο παρελθόν ή το μέλλον

Η ζωή συμβαίνει τώρα. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι είναι ακόμη απορροφημένοι στο παρελθόν ή απασχολημένοι με το μέλλον, χάνοντας ουσιαστικά την ομορφιά και τις δυνατότητες του παρόντος. Αν διαρκώς αναμασάτε τα λάθη του παρελθόντος, αν ανησυχείτε συνέχεια για όσα σας επιφυλάσσει το μέλλον, χάνετε τη χαρά και τον ενθουσιασμό που έχει να σας προσφέρει το παρόν.

Η συνήθεια να «ταξιδεύουμε» με το μυαλό στο πριν και το μετά, μας αποσπά από την πραγματικότητα, φορτώνοντάς μας με άσκοπο άγχος. Το κλειδί που θα σας απαλλάξει από τη συνήθεια αυτή, είναι η ενσυνειδητότητα, η πρακτική του να είστε αφοσιωμένος σε ό,τι σας συμβαίνει και βιώνετε τώρα.

Μέσα απ’ την ενσυνειδητότητα, μετατοπίζετε το ενδιαφέρον από το τότε, στο τώρα. Παρατηρείτε και εκτιμάτε τις μικρές χαρές της ζωής, «ξυπνάτε» τις αισθήσεις σας και, αναζωπυρώνετε τον ενθουσιασμό σας για τη ζωή.

Να παραμελούμε την προσωπική ανάπτυξη μας

Η προσωπική ανάπτυξη είναι το κίνητρό μας για μια ζωή με νόημα και πάθος. Η παραμέληση της εξέλιξής μας, μας οδηγεί σε στασιμότητα και απάθεια.

Ο άνθρωπος που επιδιώκει την προσωπική του ανάπτυξη:

  • Αναζητά νέες εμπειρίες
  • Αποκτά νέες δεξιότητες
  • Αμφισβητεί τις παγιωμένες αντιλήψεις του για τον εαυτό του και τον κόσμο

Με κάθε τρόπο, αφήνει την οικεία ζώνη ασφαλείας και επιχειρεί προς το άγνωστο. Η επιδίωξη νέων εμπειριών και ενδιαφερόντων, πυροδοτεί το πάθος και τον ενθουσιασμό για τη ζωή. Σκοπός δεν πρέπει να είναι η τελειότητα, αλλά η εμπειρία, η εξέλιξη και η εξερεύνηση τόσο του ίδιου του εαυτού, όσο και της ζωής.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οκτώ συμπεριφορές που προδίδουν ότι ο άνθρωπος που έχετε απέναντί σας είναι πραγματικά κακός

Άνθρωποι τοξικοί, φορτισμένοι με αρνητικά συναισθήματα, που δεν μας βλέπουν με καλό μάτι.... Ναι, υπάρχουν κακοί άνθρωποι και αυτοί οι οκτώ τρόποι συμπεριφοράς τους προδίδουν

Οι άνθρωποι που πληγώνουν άθελά τους τα αγαπημένα τους πρόσωπα, συνήθως έχουν αυτές τις συμπεριφορές

Όλοι έχουμε πληγώσει άθελά μας κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο. Αρκετές φορές δεν έχουμε επίγνωση των συνεπειών της συμπεριφοράς μας. Οι άνθρωποι μπορεί να πληγώσουν άθελά τους, το...

Τα σημάδια που δείχνουν ότι ένας φίλος σας θέλει κρυφά να σας δει να αποτυγχάνετε

H διαφορά ανάμεσα στους φίλους που μας κάνουν εποικοδομητική κριτική και σε όσους θέλουν να δουν να αποτυγχάνουμε είναι τεράστια. Μπορεί να μην μας αρέσει ή να μην θέλουμε να το...

Φόρτωση άρθρων...