Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Δερβενοχώρια

Ελλάδα

Δραματικές ώρες για τους κατοίκους των Δερβενοχωρίων, όπου από το βράδυ του Σαββάτου μαίνεται η πυρκαγιά που έχει ήδη κάνει στάχτη μεγάλο μέρος πευκόφυτους δάσους.

Δυστυχώς, οι άνεμοι οι οποίοι το πρωί εξασθένησαν, άρχισαν πάλι να δυναμώνουν το απόγευμα της Δευτέρας με αποτέλεσμα η φωτιά να αναζωπυρωθεί, φτάνοντας λίγο μετά τις 20.00 μια ανάσα από τα σπίτια στο χωριό Πράσινο!

Η φωτιά βρίσκεται επίσης σε κοντινή απόσταση από τον οικισμό Πάνακτο καθώς και από τις εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ.

Οι περισσότερες επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στη φωτιά στο Πράσινο, προσπαθώντας να ελέγξουν την πυρκαγιά, προτού φτάσει στα σπίτια. Στη μάχη με τις φλόγες βρίσκονται, όμως, και οι κάτοικοι της περιοχής, κάνουν ό,τι μπορούν για να προστατέψουν τις περιουσίες τους.

Την ίδια ώρα, συγκλονίζει η μαρτυρία της δημοσιογράφου Κύρας Αδάμ η οποία κατοικεί στην περιοχή. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κυρία Αδάμ, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, «η περιοχή έχει θυσιαστεί και στο παρελθόν».

Στη «μάχη» ολόκληρη την νύχτα οι πυροσβέστες

Στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς θα παραμείνουν καθ όλη την διάρκεια της νύχτας 140 πυροσβέστες με 66 οχήματα, 16 υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, 10 ιδιωτικά βυτιοφόρα και 5 σκαπτικά μηχανήματα.

Παράλληλα, 128 άτομα πεζοπόρο τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και 30 στρατιώτες θα βρίσκονται στις καμένες περιοχές, προκειμένου να σβήσουν μικρές εστίες και να προστατέψουν με αναχώματα δασικές εκτάσεις που κινδυνεύουν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κολωνός: Βίντεο από τους πυροβολισμούς με στόχο 25χρονο - Έντρομοι κάτοικοι έτρεχαν να βρουν καταφύγιο

Σε βίντεο έχουν καταγραφεί η ένοπλη επίθεση που δέχθηκε ένας 25χρονος στην πλατεία Πέτρουλα στον Κολωνό το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Στο βίντεο φαίνεται ο κόσμος να τρέχει ...

Φόρτωση άρθρων...