Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η έντονη και μεγάλη σε χρονική διάρκεια καταιγίδα που σάρωσε τα Γιάννενα το απόγευμα της Κυριακής (18/08). Δεκάδες οι κλήσεις που δέχθηκε η πυροσβεστική για σπίτια που πλημμύρισαν και κοπές δέντρων.
Τοπικά το μπουρίνι που ξέσπασε συνοδευόταν από χαλαζόπτωση αλλά και ισχυρό αέρα. Η καταιγίδα ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα από το βόρειο τμήμα της πόλης όπου σημειώθηκε έντονη χαλαζόπτωση και σταδιακά «σάρωσε» όλο το νομό με κατά τόπους τα φαινόμενα να είναι είναι έντονα. Όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση από τον δυνατό αέρα έσπασαν κλαδιά δέντρων που έπεσαν στον δρόμο.
Δρόμοι ποτάμια
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια με τα εντονότερα προβλήματα να σημειώνονται στην οδό Μακαρίου (φωτογραφία:epiruspost.gr).
Στο ύψος του παιδικού σταθμού, του ΚΕΠΑΒΙ και της πυροσβεστικής ο δρόμος έγινε απροσπέραστος με το ύψος του νερού στο οδόστρωμα να ξεπερνά το μισό μέτρο.
Παρόμοια η κατάσταση και σε ένα τμήμα της Γαριβάλδη όπου ακινητοποιήθηκε και όχημα λόγω του νερού που συγκεντρώθηκε στο οδόστρωμα.
Μικρότερης έκτασης προβλήματα καταγράφηκαν και σε πολλά άλλα σημεία της πόλης καθώς τα φρεάτια συγκέντρωσαν φύλλα δέντρων και άλλα αντικείμενα με αποτέλεσμα σε πολλά σημεία να κλείσουν.
Πλημμυρισμένα σπίτια
Η πυροσβεστική αναφέρει προβλήματα και πλημμυρισμένα σπίτια στις οδούς Μαυρογιάννη, Γαριβάλδη, Πλατεία Μαβίλη, στην οδό Καραμανλή, Λουκή Ακρίτα και στην περιοχή του Βοτανικού.
Ένα μεγάλο τμήμα στέγης αποκολλήθηκε από κτίριο στην οδό Τέκμωνος, στην περιοχή του Βοτανικού η οποία κατέληξε σε παρκαρισμένα οχήματα και στο οδόστρωμα.
Μπουρίνι χτύπησε και την περιοχή της Κόνιτσας προκαλώντας αρκετά προβλήματα, κυρίως στους δρόμους. Τα μηχανήματα και τα συνεργεία του Δήμου έπιασαν άμεσα δουλειά για την αποκατάσταση των ζημιών.
Πρόγνωση καιρού
Για καταιγίδες τη Δευτέρα 19 Αυγούστου, προειδοποιεί η ΕΜΥ στην επικαιροποιημένη πρόγνωσή της για τον καιρό.
Συγκεκριμένα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναφέρει στην κατηγορία «Προειδοποιήσεις» για τη Δευτέρα: «Σποραδικές καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές προβλέπονται στο βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας – Παξών) και στα δυτικά τμήματα της Ηπείρου».