Τετάρτη
16 Οκτωβρίου 2024

Ανομβρία: Λιτανείες και δεήσεις σε Σύρο, Μύκονο και Άνδρο για να βρέξει (βίντεο)

Ελλάδα

Λιτανείες και δεήσεις τελέσθηκαν την Κυριακή σε νησιά των Κυκλάδων λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας των τελευταίων ετών η οποία έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.

Ειδικότερα, στη Σύρο η δέηση έγινε στην Ερμούπολη χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου ο οποίος «ανέπεμψε δέηση υπέρ καταπαύσεως της συνεχιζόμενης ανομβρίας, σύμφωνα με προαναγγελθέν Εγκύκλιο Σημείωμά του προς όλους τους Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως, ύστερα από παρακλητικά αιτήματα των ευσεβών νησιωτών».

Απευθυνόμενος στους πιστούς, ο κ. Δωρόθεος τους κάλεσε να ενώσουν και να εντείνουν τις προσευχές τους προς τον Κύριο «υπέρ του καταπέμψαι τη γη βροχὴν καρποφόρον και όμβρον ειρηνικόν και σώσαι τα βοσκήματα και τας καλλιεργείας των ανθρώπων».

Στην Άνδρο λιτανεία «επί της μάστιγος της ανομβρίας» πραγματοποιήθηκε στο χωριό Κόρθι με τον πατέρα Ευστράτιο, να καλεί τους πιστούς να ψάλουν το απολυτίκιο του Προφήτη Ηλία λέγοντας «ας ελπίσουμε ότι θα δεηθεί στον Θεό για να βρέξει επιτέλους και αντί της στέρησης να έχουμε βροχόπτωση».

Πηγή:cyclades24.gr

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Επιχειρηματίας και πρώην πολιτικός σε απάτη τύπου «καρουζέλ» €35 εκατ.

Πολυσέλιδο πόρισμα 350 σελίδων από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης αναφορικά με υπόθεση απάτης τύπου «καρουζέλ» σ...

Ο Ηλίας Κασιδιάρης κατέθεσε νέο αίτημα αποφυλάκισης – Αρνητική η εισαγγελική πρόταση

Νέα αίτηση αποφυλάκισης έχει καταθέσει ο Ηλίας Κασιδιάρης, στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας, όπως έγινε γνωστό σήμερα Τετάρτη (16.10.24). Ο έγκλειστος των φυλακών Δομοκού, ο...

Φόρτωση άρθρων...