Σαββάτο
21 Σεπτεμβρίου 2024

Απέραντη θάλασσα από νεκρά ψάρια στον Βόλο - Μαζεύτηκαν πάνω από 57 τόνοι

Ελλάδα

Συνεχίζεται η μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού της παραλίας του Βόλου από τα νεκρά ψάρια.

Ήδη έχουν απομακρυνθεί 57 τόνοι ψαριών από τα συνεργεία που συνεχίζουν τον καθαρισμό κυρίως με απόχες. Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχει κλείσει το θυρόφραγμα της Κάρλας και έχει τοποθετηθεί και το ειδικό δίχτυ στις εκβολές του Ξηριά ποταμού.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

news
news

Τα σκάφη που συμμετέχουν στην επιχείρηση καθαρισμού ξεκίνησαν να επιχειρούν και στα σημεία μεταξύ των σκαφών που είναι ελλιμενισμένα στο λιμάνι του Βόλου και κεντρικά, όπου υπάρχει και μεγάλη δυσκολία καθώς υπάρχει κίνδυνος να προκληθούν ζημιές σε σκάφη.

Εισαγγελική παρέμβαση για τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό

Σημειώνεται ότι επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε αυτεπάγγελτα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου για τα νεκρά ψάρια της λίμνης Κάρλας που καταλήγουν στον Παγασητικό.

Μέσω της εισαγγελικής έρευνας, που ανατέθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, θα διερευνηθούν η ποιότητα του θαλασσινού νερού, οι μετρήσεις σε διαπιστευμένα εργαστήρια, το μικροβιακό φορτίο στις εκβολές της λίμνης Κάρλας, ενώ θα διερευνηθεί αν υφίσταται ρύπανση καθώς και η αιτία θανάτου των ψαριών και αν οφείλεται σε δηλητηριώδη ουσία.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, το Λιμεναρχείο θα συγκεντρώσει στοιχεία από την Περιφέρεια και τον Δήμο Βόλου για τις κοντινές στο Πολεοδομικό Συγκρότημα παραλίες Αναύρου, Αλυκών και Ν. Αγχιάλου, καθώς και αν υπάρχει συσχετισμός του φαινομένου με την Περιφέρεια και τον Δήμο Βόλου.

Η έρευνα θα διεξαχθεί από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και θα εποπτεύεται από αντεισαγγελέα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάτρα: Παρασημοφορημένος πρώην αστυνομικός εξαπάτησε ηλικιωμένη - Της απέσπασε 40.000 ευρώ

Σε υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης εμπλέκεται παρασημοφορεμένος πρώην αστυνομικός στην Πάτρα. Μετά από έρευνα της Ασφάλειας Πατρών για την εξιχνίαση απάτης σε βάρος μίας ηλικιω...

Η μοναδική εμπειρία πτήσης με Rafale: Πώς είναι να πετάς με ταχύτητες εκατοντάδων χλμ/ώρα

Φιγούρες να κινούνται σε συνθήκες απόλυτης ψυχικής ηρεμίας στους χώρους του αεροδρομίου της Τανάγρας. Με τα μικρά τους ονόματα ραμμένα στη στολή, οι πιλότοι από τη Γαλλία μοιάζο...

Φόρτωση άρθρων...