Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Αποχώρησε η ΝΔ από τη Βουλή μετά τα καραγκιοζιλίκια του ΣΥΡΙΖΑ για τις offshore

Ελλάδα

Καταγγέλλοντας ότι η τροπολογία είναι αντισυνταγματική και απολύτως ανεφάρμοστη, η ΝΔ αποχώρησε από τη συζήτηση και την όλη διαδικασία ψήφισης που ξεκίνησε σήμερα το πρωί.

Ο κοινοβουλευτικής εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι η τροπολογία είναι αντισυνταγματική και απολύτως ανεφάρμοστη καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση κάνει παιχνίδια και ότι ουσιαστικά έφερε την προηγούμενη ρύθμιση για να ευεργετήσει όσους είχαν off shore αφού η δημοσίευσή του και μόνο στο ΦΕΚ παράγει νομικό αποτέλεσμα.

«Ο ιδιοκτήτης της offshore έχει ήδη πετύχει το ποινικά ακαταδίωκτο»
Στην Ολομέλεια της Βουλής έχει ματαφερθεί εδώ και λίγη ώρες η σκληρή σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το θέμα της σκανδαλώδους διάταξης που επιτρέπει τις offshore υπουργών και βουλευτών.

Παρά τον ελιγμό της κυβέρνησης μέσω τροπολογίας που κατέθεσε για να διορθώσει την προηγούμενη δική της ρύθμιση η αντιπολίτευση επιμένει στις σοβαρότατες καταγγελίες περι απόπειρας να παρασχεθεί ασυλία σε πολιτικά πρόσωπα που έχουν εξωχώριες εταιρείες.

«Ο ιδιοκτήτης της offshore έχει ήδη πετύχει το ποινικά ακαταδίωκτο» επισήμανε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας πριν ανακοινώσει την αποχώρηση της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την συνεδρίαση.

«Η ενοχή για την ρύθμιση που ψηφίσατε σας βαραίνει όλους. Εχετε θέμα με όσα κάνατε. Κρύψατε μια πονηρή ρύθμιση σε σύνολο ρυθμίσεων» είπε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

O βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μάλιστα καυτηρίασε τη στάση υπουργών και βουλευτών που άλλοι μιλούσαν για προαπαιτούμενο όπως ο κ. Κουρουμπλής, άλλοι για ενωσιακή οδηγία και άλλοι για εισήγηση της Greco.

«Επειδή τα ψέματα ήταν πολλά πριν η κυβέρνηση αδειαστεί από την Αυγή, κατατέθηκε από την κυρία Καϊλή ερώτηση στο ευρωπαικό κοινοβούλιο για το αν ήταν προαπαιτούμενο ώστε οι ψεύτες να ντρέπονται» είπε ο κ. Λοβέρδος.

«Ή ευθύνη έχει ο κ. Παρασκευόπουλος ή ευθύνη έχει η κυβέρνηση συνολικά που την αναλαμβάνει ούτως ή άλλως με αυτή την τροπολογία διορθώνοντας τα σοβαρά λάθη της» είπε ο κ. Λοβέρδος.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τέλος χαρακτήρισε σκανδαλώδη τη διάταξη με την οποία δίνεται περίοδος χάριτος 60 ημερών μέχρι την εφαρμογή του νόμου.

Από την πλευρά της κυβέρνησης ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μίλησε για ρεσιτάλ «υποκρισίας και λαϊκισμού». Κάλεσε δε την αντιπολίτευση να ψηφίσει την νέα ρύθμιση προκειμένου όπως είπε «να δούμε πόσοι θα εμφανιστούν και θα δώσουν τις offshore» επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό ότι η νέα τροπολογία δημιουργεί παράθυρο 60 ημερών για να σπεύσουν όσοι επιθυμούν να μεταβιβάσουν τις μετοχές εξωχώριων εταιριών και να απαλλαγούν από τις βαρύτατες ποινικες ευθύνες.

Γεννηματά για κυβέρνηση: Τους πιάσαμε στα πράσα για τις business με τις offshore
«Πιάσαμε στα πράσα την κυβέρνηση να προσπαθεί να προστατεύσει αυτούς που κάνουν business με offshore» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά από το ΚΑΠΗ Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη, όπου βρέθηκε.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε ότι σήμερα, πρώτη ημέρα εφαρμογής των πολύ σκληρών μέτρων που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, «είναι ντροπή να υποστηρίζει ο κ. Τσίπρας ότι στηρίζει τους αδύναμους την ώρα που τους εξοντώνει». Υπενθύμισε δε την περικοπή του ΕΚΑΣ, τη μείωση του αφορολόγητου, τους έμμεσους φόρους, την αύξηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των συντάξεων, την αύξηση συμμετοχής στα φάρμακα και στην περίθαλψη και την απαξίωση των δομών υγείας και πρόνοιας.

«Τέρμα τα ψέματα, οι ίδιες οι πράξεις τους βάζουν τέλος στην προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού» δήλωσε η Φ. Γεννηματά. Πρόσθεσε, δε, ότι «υπάρχει όμως ελπίδα, δεν χάθηκε πίσω από τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, αυτή την ελπίδα στηρίζουμε με δουλειά, με σχέδιο».

Και κατέληξε λέγοντας: «Τέρμα ο διχασμός, γιατί αυτός αυξάνει μόνο τους απελπισμένους και εμείς θέλουμε προοπτική για την Ελλάδα, τους Έλληνες, τις Ελληνίδες, τους πιο αδύναμους και τη νέα γενιά».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Oι έξι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ αναλύουν το σχέδιό τους για τη χώρα στο περιοδικό της Βουλής

Με ένα διπλό αφιέρωμα για το ΠΑΣΟΚ αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο του κοινοβουλίου, το νέο, 82ο τεύχος του περιοδικού της Βουλής «Επί του.. περιστυλίου». Το ένα μέρος του αφιερώμ...

Φόρτωση άρθρων...