Παρασκευή
05 Ιουλίου 2024

Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για το περιστατικό με τον Αυγενάκη

Πολιτική

Εντονη είναι η αντίδραση της αντιπολίτευσης για το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και δείχνει τον πρώην υπουργό και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη να επιτίθεται σε υπάλληλο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με σχετικές ανακοινώσεις τους ζητούν την άμεση αποπομπή του βουλευτή, για τον οποίο δηλώνουν ότι η συγγνώμη του ένα 24ωρο αφότου κλήθηκε σε εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Βουλής δεν πείθει.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητεί την αποπομπή του από την ΚΟ της ΝΔ.

ΣΥΡΙΖΑ: «Η συγγνώμη του δεν πείθει»

«Ο πρωθυπουργός οφείλει να αποπέμψει και να διαγράψει τον Λευτέρη Αυγενάκη» σχολιάζει χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βούλα Κεχαγιά, κάνοντας λόγο για απαράδεκτες ενέργειες, ενώ σημειώνει ότι ο πρώην υπουργός «μας έχει συνηθίσει σε συμπεριφορές που υπερβαίνουν τον κόσμιο χαρακτήρα».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να αποπέμψει τον Λ. Αυγενάκη Τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες, τις καταδικάζουμε σε απόλυτο βαθμό. Δεν νομίζω ότι χωρεί αμφιβολία, βλέποντας και το σχετικό βίντεο, ότι υπήρχε μία βίαιη συμπεριφορά, δεν ξέρω αν είναι χειροδικία, του κ. Αυγενάκη. Όπως κι αν έχει, ο πρωθυπουργός οφείλει σήμερα να αποπέμψει και να διαγράψει τον κ. Αυγενάκη, ο οποίος μας έχει συνηθίσει σε συμπεριφορές οι οποίες υπερβαίνουν τον κόσμιο χαρακτήρα. Δεν μπορεί να μείνει στην ΚΟ της ΝΔ με τέτοιου είδους συμπεριφορές. Κι αν ισχύουν οι καταγγελίες της ομοσπονδίας των εργαζομένων ότι ο κ. Αυγενάκης επικαλέστηκε την ιδιότητά του για να πει ότι έχει ασυλία, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα».

ΠΑΣΟΚ: «Ο Μητσοτάκης οφείλει να διαγράψει τον Αυγενάκη»

Δεν πείθει η συγγνώμη του κ. Αυγενάκη, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, κάνοντας λόγο για καταδικαστέα συμπεριφορά.

«Η ντροπιαστική και βίαιη συμπεριφορά του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, σε βάρος υπαλλήλου στο διεθνές αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος είναι απολύτως καταδικαστέα. Η 'συγγνώμη' του κ. Αυγενάκη με 24 ώρες καθυστέρηση και αφού κλήθηκε για εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής, δεν πείθει. Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές, είναι προϊόν αλαζονείας και έχουμε χρέος να τις απομονώσουμε γιατί ενισχύουν την απαξίωση της πολιτικής» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Νέα Αριστερά: Η καταγγελία ήταν συγκλονιστική - Το βίντεο σοκάρει

«Η καταγγελία της Ο.Σ.Ε.ΥΠ.Ε ήταν συγκλονιστική. Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας σοκάρει», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της και η Νέα Αριστερά.

«Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη βιαιοπραγει σε βάρος εργαζόμενου στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και στη συνέχεια προκαλεί ζημιές στον εξοπλισμό του αεροδρομίου. Παρόλαυτα έφυγε ελεύθερος επιβεβαιώνοντας μάλλον αυτό που σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων φώναζε: Μη με αγγίζετε, έχω ασυλία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς τα στελέχη της κυβέρνησης και της ΝΔ αντιλαμβάνονται τη χώρα και τους πολίτες. Με όρους ιδιοκτησίας και αλαζονείας. Αναμένουμε από τον πρωθυπουργό την άμεση διαγραφή του από την Κ.Ο. και το κόμμα της ΝΔ αλλά και την άρση της ασυλίας του προκειμένου η δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Το μεσημέρι δίνει εξηγήσεις στη ΝΔ

Εξηγήσεις στον Γενικό Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Σταυρο Καλαφάτη, αναμένεται να δώσει ο Λευτέρης Αυγενακης, ο οποίος επιστρέφει από την Κρήτη για τον σκοπό αυτό, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά, ακόμη και αυτό της διαγραφής του.

Ο ίδιος με δημόσιες τοποθετήσεις του και ανάρτησή του επιχειρήσει να δικαιολογηθεί και μάλιστα δήλωσε έτοιμος ακόμη και να παραιτηθεί από την βουλευτική του ασυλία.

«Ηταν μια ατυχέστατη στιγμή, με στεναχωρεί και με θλίβει και για αυτό θέλησα να ζητήσω συγγνώμη. Εάν ο εργαζόμενος ζητήσει να κινηθεί νομικά θα ζητήσω άρση ασυλίας γιατί είμαι υποχρεωμένος απέναντι στον νόμο, αλλά απέναντι και στον αξιακό κώδικα να αντιμετωπίσω τα πάντα» είπε ο πρώην υπουργός.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Σκοπός μας να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε ένα απέραντο εργοτάξιο (Photos)

Στην υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης των Περιφερειακών Ενοτήτων Λευκάδας, Πρέβεζας και Άρτας παρευρέθηκε το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Το έρ...

Πιερρακάκης: Από τους αναπληρωτές του ΑΣΕΠ οι 5.500 από τις 10.000 μόνιμες προσλήψεις

Για τις 10.000 μόνιμες και άμεσες προσλήψεις στην εκπαίδευση που ανακοινώθηκαν εχθές – οι περισσότερες που έχουν γίνει – μίλησε σήμερα καλεσμένος στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Παιδείας, Κυρ...

Θετική απάντηση της Φον ντερ Λάιεν στην πρωτοβουλία Μητσοτάκη για χαμηλότερες τιμές στα προϊόντα των πολυεθνικών

Απολύτως θετική είναι η απάντηση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για λήψη μέτρων κατά των αθέμιτων ...

Φόρτωση άρθρων...