Σοκ έχει προκαλέσει η επίθεση που δέχτηκε 69χρονος κτηνοτρόφος στο Βιλανδρέδο του Ρεθύμνου στην Κρήτη, ενώ εκφράζονται φόβοι για βεντέτα. Ο κτηνοτρόφος πήγε στο ποιμνιοστάσιό του προκειμένου να κάνει τις εργασίες του, όταν δέχτηκε πυρά από άγνωστους, χωρίς να προλάβει να αντιδράσει.

Ο 69χρονος φέρει τραύματα από τουλάχιστον δύο πυροβολισμούς από πιστόλι ή περίστροφο, στην κοιλιά, τη σπονδυλική στήλη και τα άκρα, πόδια και χέρι.

Χαρακτηριστικό της αγριότητας της επίθεσης και ταυτόχρονα σοκαριστικό είναι πως ο 69χρονος βασανίστηκε, καθώς εκτός από τους πυροβολισμούς, φέρει και ένα σοβαρό τραύμα - κόψιμο με αμβλύ αντικείμενο- σε τμήμα της γλώσσας του.

Βίντεο   ντοκουμέντο από την επίθεση με καυστικό υγρό στον 26χρονο γιο του κτηνοτρόφου

Όλα αυτά έγιναν περίπου έναν μήνα από την επίθεση με καυστικό υγρό που δέχτηκε ο 26χρονος γιος του 69χρονου, την ώρα που πήγαινε στην εργασία του στην πόλη του Ρεθύμνου. 

Ο 26χρονος είχε σταθμεύσει τότε το όχημά του, όταν δύο άνδρες που φορούσαν κράνη και ήταν πάνω σε μηχανή του έριξαν καυστικό υγρό -το οποίο προσδιορίστηκε στη συνέχεια ως υδροχλωρικό οξύ -και διέφυγαν.

Κάμερες ασφαλείας στο Ρέθυμνο κατέγραψαν εικόνες ντοκουμέντα της επίθεσης που έγινε στις 31 Ιουλίου. Βίντεο - ντοκουμέντο που αποκαλύπτει το MEGA, δείχνει τους δύο δράστες να πλησιάζουν το θύμα τους με ένα μηχανάκι (τη διάφανη σακούλα με το καυστικό υγρό να φαίνεται σε ορισμένα καρέ) και αμέσως μετά το χτύπημα. Στη συνέχεια, οι δύο κρανοφόροι παίρνουν το δρόμο της επιστροφής. Έχουν ολοκληρώσει την αποστολή τους, με το 26χρονο θύμα να μεταφέρεται σε νοσοκομείο, με πρόβλημα στα μάτια.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε συλλήψεις και τρία άτομα παραμένουν υπό κράτηση.