«Η αποτίμηση για την κυβέρνηση θα έρθει στις συνταγματικές προθεσμίες της θητείας της. Οι εκλογές δεν αποτελούν μια πιθανή επιλογή για το επόμενο διάστημα» τονίζει σε συνέντευξή του στο Real.gr Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

«Βεβαίως όλα θα κριθούν και στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας μέχρι το τέλος του έτους. Ο επόμενος χρόνος το 2017 θα είναι χρόνος ορόσημο για την ελληνική οικονομία, έτσι ώστε όχι μόνο να μην υπάρξει ο λεγόμενος κόφτης αλλά να ωριμάσουν οι προϋποθέσεις για να βγει η χώρα στην ανάπτυξη και να υπάρξουν λύσεις τόσο για το θέμα του χρέους όσο και για το θέμα της πρόσβασης στις αγορές» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επισημαίνει δε ότι η μέγιστη δυνατή σύγκλιση που επιδιώκει η κυβέρνηση στη Βουλή «δεν σημαίνει ότι κυοφορούνται αλλαγές ή μόνιμες συμπορεύσεις στη συγκρότηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για την τετραετή περίοδο την οποία διανύουμε».

Με αφορμή τη στάση που κράτησαν ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι στη Βουλή ο Νίκος Βούτσης σημειώνει με νόημα: «Το κρίσιμο ζήτημα στο οποίο δεν απαντούν τα δύο κόμματα καθαρά, ή μάλλον ενυπάρχουν διιστάμενες και αντιφατικές προσεγγίσεις από την πλευρά τους, είναι εάν θα διαμορφωθεί και θα ενισχυθεί μια ακραία δικομματική νέα οριοθέτηση στο πολιτικό σύστημα ή αν θα υπάρξουν οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία αυτού που αποκλήθηκε δημιουργικός διπολισμός πάνω στις κεντρικές παραδοσιακές οριοθετήσεις της Δεξιάς και της Αριστεράς ως επιλογή από κάθε επιμέρους κόμμα».

«Καλόν είναι να μην υπάρχουν καθόλου ΠΝΠ, θα ήταν επίσης πολύ καλύτερα αντί για 8 να ήταν το πολύ 3 ή 4 τα κατεπείγοντα που πραγματικά δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Εργαζόμαστε έτσι ώστε το 55% να γίνει 75% στην ανταπόκριση για έγκαιρες απαντήσεις στις επίκαιρες ερωτήσεις όπως επίσης εργαζόμαστε έτσι ώστε να μην έρχονται τροπολογίες που αποτελούν μικρά νομοσχέδια» τονίζει σχετικά με τη λειτουργία της Βουλής, ενώ για το θέμα των ψήφων της Χρυσής Αυγής μεταξύ άλλων σημειώνει: «ήταν απολύτως αποπροσανατολιστική και λαθεμένη η προπαγάνδα της ΝΔ για πιθανή σύμπηξη συμμαχίας της κυβέρνησης και εμού προσωπικά με τη ΧΑ.

Είναι επικίνδυνα πράγματα αυτά και θα πρέπει να σκέφτονται δύο και τρεις φορές πριν προσχωρήσουν και πριν υιοθετήσουν τέτοιες απόψεις τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μόνο αυτό έχω να τους πω».