Σαββάτο
12 Οκτωβρίου 2024

Κέρκυρα: Δεσμεύτηκαν προσωρινά τα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκομένων στο κύκλωμα εκβιαστών

Στην προσωρινή δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των εμπλεκομένων στο κύκλωμα εκβιαστών της Κέρκυρας προχώρησε ο επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Ο επικεφαλής της Αρχής έδωσε εντολή να ελεγχθούν τα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκομένων και να δεσμευτούν προσωρινά. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι ύποπτο-επιλήψιμο η ανεξάρτητη αρχή θα προχωρήσει σε οριστική δέσμευση περιουσιακών στοιχείων των εμπλεκομένων.

Παράλληλα, θα ελεγχθούν και τα περιουσιακά στοιχεία φορολογουμένων που τυχόν έχουν ευνοηθεί από τη δράση του κυκλώματος.

Για την υπόθεση εκβιασμού έχουν συλληφθεί τέσσερις εφοριακοί και ένας λογιστής, ενώ πραγματοποιήθηκαν κατ' οίκον έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων.

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τους εκβιασμούς

Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι εφοριακοί φέρονται να προσέγγιζαν μέσω του λογιστή φορολογούμενους, οι οποίοι είτε είχαν φορολογικά χρέη είτε είχαν επιστροφές από την εφορία, και αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά προκειμένου να τους παρέχουν διευκολύνσεις.

Ο υποδιευθυντής ΔΟΥ, οι εφοριακοί και ο λογιστής πέρασαν την πόρτα του εισαγγελέα. Οι απολογίες τους για την υπόθεση αναμένεται να πάνε μέχρι αργά το βράδυ, με τη δικογραφία να είναι πολυσέλιδη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αργολίδα: Τροχαίο με έναν νεκρό και τραυματίες – Συγκρούστηκαν τρία οχήματα

Θανατηφόρο τροχαίο έγινε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, στην παραλιακή Ναυπλίου – Νέας Κίου στην Αργολίδα. Στο τροχαίο εμπλέκονται τρία αυτοκίνητα. Ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του, ε...

Καλάβρυτα: Βρετανός τουρίστας εντοπίστηκε νεκρός στην περιοχή του Μεγάλου Σπηλαίου

Ένας 67χρονος Βρετανός ανασύρθηκε νεκρός από δύσβατο σημείο της περιοχής του Μεγάλου Σπηλαίου, στα Καλάβρυτα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 67χρονος, μαζί με έναν συμπατριώτη του,...

Φόρτωση άρθρων...