Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Διαψεύδει ο δικηγόρος Στεφανάκου τον ξυλοδαρμό του Άκη

Ελλάδα

Ο δικηγόρος του κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού Βασίλη Στεφανάκου, Βασίλης Καπερνάρος, χαρακτηρίζει «κατασκευασμένο και μεθοδευμένα και κακόβουλα ψευδέστατο και συκοφαντικότατο» το δημοσίευμα εφημερίδας (το οποίο αναπαράχθηκε από τα ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης), σύμφωνα με το οποίο ο πελάτης του ξυλοκόπησε στην ΣΤ' πτέρυγα των φυλακών τον Άκη Τσοχατζόπουλο και ο πρώην υπουργός οδηγήθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Καπερνάρος υπογραμμίζει ότι το επίμαχο κείμενο, πλέον των άλλων, είναι «προσβλητικότατο για την προσωπικότητα του εντολέα του και κοροϊδευτικότατο για τους αναγνώστες του εντύπου» και επισημαίνει ότι «ο σκοπός του λιβελλογραφήματος αυτού είναι γνωστός μόνο στους υπευθύνους της σύνταξης και δημοσίευσής του, καθώς και η σκοπιμότητα που εξυπηρετούν».

Ακόμη, ο κ. Καπερνάρος αναφέρει ότι επισκέφθηκε στη φυλακή τον πελάτη του και του ανατέθηκε η σύνταξη και κατάθεση έγκλησης και αγωγής κατά των υπευθύνων του εν λόγω ρυπαρογραφήματος.

Τέλος, σημειώνει ότι έκλεισε «ραντεβού στα αστικά και ποινικά δικαστήρια» με την επίμαχη εφημερίδα.

Συνήγορος Τσοχατζόπουλου: Λεκτική αντιπαράθεση με κάποια έκφραση βιαιότητας

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Λεωνίδας Κοτσαλής, σε ανακοίνωσή του σχετικά με το περιστατικό στις φυλακές αναφέρει: «Τη Δευτέρα στις 9:30 το πρωί βρεθήκαμε στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού και συζητήσαμε με τον πρώην υπουργό για το περιστατικό. Εκτός εμού, στη συνάντηση παρευρίσκοντο η κυρία Τσοχατζοπούλου, ο κ. Κανελλόπουλος, συνεργάτης του κ. Ραγκούση και η συνεργάτιδά μου δικηγόρος κυρία Κοτσώνη. Ο κ. Τσοχατζόπουλος μας ανέφερε ότι επρόκειτο για μία λεκτική αντιπαράθεση με ομάδα προσώπων και με κάποια έκφραση βιαιότητας εις βάρος του. Η γενίκευση του περιστατικού απετράπη με την παρέμβαση άλλων προσώπων».

Σύμφωνα με τον κ. Κοτσαλή, η αφορμή ήταν ασήμαντη και είχε να κάνει με τη ρύθμιση του φωτισμού.

«Επέστησα την προσοχή των αρμοδίων φορέων για τη λήψη των αναγκαίων, κατά την κρίση τους, μέτρων για τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής του πρώην υπουργού», καταλήγει ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Τσοχατζόπουλου.

Πειθαρχικές έρευνες

Την ίδια ώρα το υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε να ρίχτει άπλετο φως στο περιστατικό που συνέβη το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. Έτσι διετάχθη η διενέργεια δύο πειθαρχικών προκαταρκτικές ερευνών. Η πρώτη από την Εισαγγελία Πειραιά σχετικά με το εάν υπάρχουν ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων για τυχόν ενέργειες που δεν έπραξαν και η δεύτερη είναι πειθαρχική έρευνα που διεξάγεται από το Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού για πιθανές ευθύνες κρατούμενων.
Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Ακης Τσοχατζόπουλος κατέθεσε σχετική αναφορά διαμαρτυρίας στο εποπτεύντα Εισαγγελέα των φυλακών Κορυδαλλού για τις συνθήκες κράτησης, ενώ κατά τις ίδιες πήγες ποτέ δεν έφτασε ενημέρωση στη ηγεσία του υπουργείου για ξυλοδαρμό του πρώην υπουργού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας σε καταυλισμούς Ρομά: Βρέθηκαν όπλα, σφαίρες και λίρες (βίντεο)

Όπλα, σφαίρες, χρήματα ακόμα και λίρες έχουν εντοπιστεί από τη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκεται από το πρωί σε εξέλιξη σε καταυλισμούς Ρομά της Φυλής και των Άνω Λιοσίων....

Τον Εύζωνα που δάκρυσε στην τελευταία του υπηρεσία συνάντησε ο Μητσοτάκης - «Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε»

Τον Γιώργο Τσιούλο, τον Εύζωνα που έγινε viral από χθες στα social media, με τη φωτογραφία που τον δείχνει να δακρύζει στην τελευταία του υπηρεσία, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Κυρ...

Φόρτωση άρθρων...