Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Διαβόητος αρχηγός τουρκικής συμμορίας συνελήφθη στην Αθήνα μετά από συνεργασία ΕΥΠ - τουρκικών Αρχών

Συνελήφθη στην Αθήνα ο αρχηγός της διαβόητου κυκλώματος οργανωμένου εγκλήματος «Bayğaras», η βάση του οποίου βρίσκεται στα Αδανά της Τουρκίας. Η σύλληψη έγινε στους Αμπελόκηπους.

Ο συλληφθείς ονομάζεται Ramazan Baygara σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί «ερυθρά αγγελία» από την Ιντερπόλ.
Για τον εντοπισμό του Baygara, ο οποίος εμπλέκεται σε υποθέσεις διακίνησης παράνομων μεταναστών, ναρκωτικών και όπλων, συνεργάστηκαν στενά η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με τη Yeni Safak, την Παρασκευή αναμένεται να εκδοθεί στην Τουρκία.

Ενημέρωση για το θέμα παρείχε και το Κυβερνείο των Αδάνων στο Twitter, αναφέροντας πως «ο αγώνας μας κατά του εγκλήματος και των εγκληματιών θα συνεχιστεί αταλάντευτα και καμία δομή που αποσκοπεί στη διατάραξη της ειρήνης της πόλης και της χώρας μας δεν θα γίνει ποτέ ανεκτή».

Ο Ramazan Baygara είχε διαφύγει στην Ελλάδα, καθώς σε βάρος του είχαν εκδοθεί 14 εντάλματα σύλληψης στην Τουρκιά, μεταξύ αυτών και για ανθρωποκτονία.

Η αρχή του τέλους για τον Baygara σήμανε τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν οι ελληνικές Αρχές, με την συνδρομή της ΕΥΠ, εντόπισαν δύο Τούρκους στα Χανιά, οι οποίοι ζούσαν μέσα στη χλιδή και εμπλέκονταν, βάσει στοιχείων της έρευνας, στη διακίνηση μεταναστών.

Ο ένας εκ των δύο, ήταν μέλος της σπείρας Bayğaras, γεγονός που κινητοποίησε τις τουρκικές Αρχές, οι οποίες επικοινώνησαν με τις ελληνικές και τις ενημέρωσαν πως στη χώρα μας θα μπορούσε να βρίσκεται και ο αρχηγός της. Η έρευνα που ξεκίνησε, σε συνεργασία με την ΕΥΠ, οδήγησε τελικά τις Αρχές στην Αθήνα, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη ο Baygara.

Οι δύο Τούρκοι που είχαν συλληφθεί στα Χανιά και οι οποίοι «οδήγησαν» έμμεσα στον αρχηγό της σπείρας, έχουν αφεθεί ελεύθεροι, με την τύχη τους να αγνοείται.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στη φυλακή οι δύο Κρητικοί που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του Ελληνοκαναδού

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι δύο κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό του 49χρονου Ελληνοκαναδού, τα ξημερώματα της 16ης Ιουλίου στο κέντρο του Η...

Σοβαρός τραυματισμός δύο ατόμων μετά από πτώση βράχου στο Πολυλίμνιο Μεσσήνης

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου (07/09) στην περιοχή της Χαραυγής στο Πολυλίμνιο του δήμου Μεσσήνης, όταν βράχος αποκολλήθηκε και τραυμάτισε δύο ...

Φόρτωση άρθρων...