Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς - Τι είπε στο δικαστήριο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Άρχισε το πρωί η δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, με κατηγορούμενο τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Η δίκη ξεκίνησε λίγο μετά τις 9:20 το πρωί αλλά διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 12 Απριλίου. Ο Μπάμπης Αναγνωτόπουλος όταν ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα και κλήθηκε να αναφέρει τα στοιχεία του δήλωσε έγγαμος και χήρος.

Αμέσως μετά το δικαστήριο προχώρησε στη κλήρωση των τεσσάρων ενόρκων, δυο αντρών και δυο γυναικών.

«Ο κατηγορούμενος αποδέχεται την πράξη του αλλά η θέση του είναι πως αυτή τελέστηκε εν βρασμώ ψυχής. Δεν υπήρχε προσχεδιασμός, δεν υπήρχε προμελέτη. Βρισκόταν σε διέγερση ψυχολογική», τόνισε ο συνήγορος του 34χρονου συζυγοκτόνου, Αλέξανδρος Παπαιωαννίδης.

Απόντες από τη σημερινή διαδικασία ήταν οι γονείς της Καρολάιν, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο τους. «Η μητέρα της Καρολάιν ήθελε να έρθει σήμερα στο δικαστήριο αλλά ειδικοί επιστήμονες δεν το επέτρεψαν για να μην κλονιστεί η υγεία της», ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας της 20χρονης.

Ακόμα, ο δικηγόρος είπε πως ούτε ο πατέρας του θύματος μπορεί να βρεθεί στη δίκη λόγω σοβαρών κινητικών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει και τα οποία δεν του επιτρέπουν να κινηθεί ούτε στην Αλόννησο, όπου διαμένει μόνιμα.

Ακολούθως η εισαγγελέας της έδρας ανάγνωσε το βαρύ κατηγορητήριο σε βάρος του 33χρονου πιλότου, ο οποίος από το εδώλιο του κατηγορούμενου άκουγε με προσοχή, χωρίς να εκφραστεί επί της κατηγορίας.

Έπειτα από την ανάγνωση του κατηγορητηρίου η υπεράσπιση του 33χρονου υπέβαλλε αίτημα διακοπής της δίκης λόγω της ανάγκης παρουσίας της σε άλλα δικαστήριο. Το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της δίκης για τις 12 Απριλίου.

Ακόμη, το δικαστήριο έκανε δεκτό και το αίτημα του Φιλοζωικού Σωματείου Μαραθώνα για να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή για το θάνατο του σκυλιού της οικογένειας.

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και ξένων μέσων ενημέρωσης, καθώς τέσσερις δημοσιογράφοι από το εξωτερικό βρέθηκαν στη δικαστική αίθουσα για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μενίδι: Βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει τρένο να περνά από διάβαση με τις μπάρες ανοιχτές

Ακόμη ένα περιστατικό που καταδεικνύει τα θέματα ασφάλειας που συνεχίζονται να εγείρονται στον ελληνικό σιδηρόδρομο συνέβη στο Μενίδι. Το περιστατικό καταγράφεται σε βίντεο-ντοκ...

Αποκαλυπτικοί διάλογοι φαρμακοποιών- γιατρών για τις παράνομες συνταγές - Πώς στήθηκε η απάτη

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τα δύο κυκλώματα παράνομων συνταγογραφήσεων που είχαν προκαλέσει ζημία 3,5 εκατομμυρίων ευρώ στον ...

Φόρτωση άρθρων...