Τετάρτη
16 Οκτωβρίου 2024

Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν μαστογραφίες από Δευτέρα 21 Οκτωβρίου

Ελλάδα

Ο Δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής, δίνει τη δυνατότητα σε γυναίκες κατοίκους και δημότες της Αθήνας να υποβληθούν σε δωρεάν μαστογραφία από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου. Ο μαστογραφικός έλεγχος, που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Δημοτικών Ιατρείων & Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι» υποστηρίζεται από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ). Στόχος της δράσης είναι η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, καθώς ο τακτικός προληπτικός έλεγχος μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια κατά 30%.

Ο δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος θα πραγματοποιείται στο κτίριο του  Συλλόγου Φίλων του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι», Τίρυνθος 2, στα Άνω Πατήσια, από τις 09:00 έως τις 14:00 τις εξής ημέρες: Δευτέρα 21, Τρίτη 22, Τετάρτη 23 και Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2024.

Τα ραντεβού θα κλείνονται με σειρά προτεραιότητας στο 5ο Δημοτικό Ιατρείο - Άνω Πατήσια, Σαρανταπόρου 4. Τηλ.  210 2015510 -11 (εσωτ. 119-120).    
    
Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο:

  • Γυναίκες από 40 έως 69 ετών (κάτοικοι και δημότες του Δήμου Αθηναίων).
  • Να μην έχουν υποβληθεί σε μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στον μαστό.
  • Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (από 3 ημέρες πριν έως 5 ημέρες μετά).
  • Να προσκομίσουν το ΑΜΚΑ τους και προηγούμενη μαστογραφία (εφόσον υπάρχει).
  • Να διαθέτουν σε ισχύ άδεια παραμονής, ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς και αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Επιχειρηματίας και πρώην πολιτικός σε απάτη τύπου «καρουζέλ» €35 εκατ.

Πολυσέλιδο πόρισμα 350 σελίδων από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης αναφορικά με υπόθεση απάτης τύπου «καρουζέλ» σ...

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη ιδιοκτήτη επιχείρησης για χιλιάδες απομιμητικά προϊόντα

Πάνω από 15.000 απομιμητικά προϊόντα, όπως ρούχα, αξεσουάρ και στάμπες, γνωστών εμπορικών εταιριών και αθλητικών συλλόγων, κατασχέθηκαν σε κατάστημα - αποθήκη στην Καλαμαριά Θεσσαλ...

Φόρτωση άρθρων...