Ο Ολυμπιακός έκανε το βήμα πρόκρισης που επιζητούσε προς τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς με γκολ του Σεμπά στο 27ο λεπτό νίκησε στην Πορτογαλία την Αρούκα με 1-0.

Ο τραυματισμός του Φορτούνη έφερε τον Τσόρι βασικό. Κατά τα άλλα τα... γνωστά και δίχως εκπλήξεις στο 4-2-3-1 του Μπέντο: Καπίνο κίπερ, Μποτία και Ντα Κόστα οι δύο στόπερ, άκρα άμυνας με Φιγκέιρας και Ντε Λα Μπέγια, Καμπιάσο και Μιλιβόγιεβιτς κέντρο, σε πιο ελεύθερο ρόλο μπροστά τους ο Τσόρι, πλάγιοι επιθετικοί οι Πάρντο και Σεμπά και φορ ο Ιντέγιε.

Η ΑΡΧΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΡΟΥΚΑ

Η αρχική διάταξη της Αρούκα: Μπρακάλι κίπερ, Μπάστο και Γιουμπάλ στόπερ, στα άκρα της άμυνας οι Καρλέτο και Άντερσον.

Καθαρός αμυντικός χαφ ο Νούνο Κοέλιο, αρχηγός της ομάδας. Νουνίνιο και Γκοιάνο πιο μπροστά του στον άξονα. Στα... φτερά οι Ματέους και Αρτούρ και φορ ο Γκονζάλες.

ΑΛΛΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ 1-0

Όχι δεν ήταν σούπερ. Ούτε καν εντυπωσιακός. Ωστόσο ήταν πιο σοβαρός, πιο πειθαρχημένος, πιο... μαζεμένος και ουσιαστικός και δεν θύμιζε σε τίποτα τον... αχταρμά που παρουσίασε ο Βίκτορ. Ο Ολυμπιακός του α' μέρους και έβγαλε φάσεις και βρήκε και δίχτυα.

Οι ερυθρόλευκοι άρχισαν να απειλούν από νωρίς. Στο 3' με τον Τσόρι και στο 7' με τον Ιντέγιε. Και αφού ο Καπίνο κρατούσε το μηδέν πίσω στα σουτ του Ματέους ήταν θέμα χρόνου να σκοράρουν.

Στο 15' ο Σεμπά έστειλε πάλι... προειδοποίηση στην αντίπαλη άμυνα και στο 20' από τύχη η άμυνα της Αρούκα δεν δέχθηκε γκολ στα σουτ των Ιντέγιε και Πάρντο και σε έναν... χαμό από κόντρες.

Στο 27' ήρθε το 1-0. Τρομερή έμπνευση και μπαλιά του Καμπιάσο. Ο Πάρντο έτρεξε και κράτησε την μπάλα εντός γηπέδου. Την γύρισε στον Σεμπά και αυτός με ένα πολύ καλό τελείωμα άνοιξε το σκορ. Δικαίως διότι συνολικά έως εκείνη την ώρα ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος. Το ημίχρονο τελείωσε με ένα σουτ του Μιλιβόγιεβιτς που βρήκε πάνω σε σώματα.

ΠΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ Η ΑΡΟΥΚΑ, ΧΑΜΕΝΕΣ ΦΑΣΕΙΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στην επανάληψη ο Βιντιγκάλ έριξε το ματς τον Ντε Ζεσούς για να κάνει πιο επιθετικό το σχήμα του. Παρόλα αυτά και πάλι ο Ολυμπιακός έχασε φάσεις για γκολ.

Από το 49' και μετά είχε ευκαιρίες με Τσόρι, Ντα Κόστα, Ιντέγιε, Πάρντο αλλά και Καμπιάσο. Η Αρούκα επεδίωξε να πιέσει και να βγάλει έστω το 1-1 αλλά δεν μπόρεσε.

Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΚΑΠΙΝΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ Ο ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ

Στο 72' ο Γκονζάλες πέρασε από τρεις παίκτες του Ολυμπιακού, άφησε... σύξυλο τον Ντα Κόστα, βγήκε απέναντι στον Καπίνο αλλά ο Έλληνας κίπερ πιστοποίησε την πολύ καλή του κατάσταση. Τρομερή επέμβαση που κράτησε το 0-1. Η Αρούκα από το 60' και μετά είχε δείξει μία πιο επιθετική διάθεση ενώ ο Ολυμπιακός δεν είχε την συνέχεια του α' μέρους. Ο Μπέντο επέλεξε να ρίξει στην... μάχη τον Ανδρούτσο, που έκανε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο.

Στο 80' ο Σεμπά γύρισε εξαιρετικά την μπάλα στον Καμπιάσο. Ο Αργεντίνος έκανε πλασέ στην κίνηση που έφυγε λίγο έξω. Στο 84' ο Καπίνο έβγαλε εξαιρετικά φάουλ του Βαλέντε.

ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΜΕ 4-3-3



Ο Ολυμπιακός με την είσοδο του Ζντιέλαρ γύρισε το σχήμα σε 4-3-3. Ζντιέλαρ, Μιλιβόγιεβιτς και Καμπιάσο στον άξονα, στα... φτερά Ανδρούτσος και Ντουρμάζ και φορ ο Ιντέγιε. Ο Ολυμπιακός κινδύνεψε και στο τέλος από λάθος του Μποτία που έδιωξε την μπάλα πάνω σε αντίπαλο. Στην συνέχεια έπεσε στα πόδια του και τον έκοψε για να διώξει ο Καμπιάσο.