Σαββάτο
06 Ιουλίου 2024

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Για τέταρτη φορά θα δικαστεί ο Κορκονέας

Ελλάδα

Για τέταρτη φορά θα δικαστεί ο πρώην ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας για την υπόθεση δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008.

Και αυτό, γιατί αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας, ως προς το σκέλος της αναγνώρισης του ελαφρυντικού του σύννομου βίου που είχε σαν αποτέλεσμα να σπάσουν τα ισόβια, ποινή η οποία είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό από το Μεικτό ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας.

Η δικαστική αυτή εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της δεύτερης αναίρεσης που ασκήθηκε για τον καταδικασθέντα Επαμεινώνδα Κορκονέα από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας.

Οι αρεοπαγίτες έκαναν δεκτή και τη δεύτερη αναίρεση κατά της εφετειακής απόφασης ως προς το ζήτημα της αναγνώρισης του ελαφρυντικού του σύννομου βίου στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί εκ νέου για τέταρτη φορά ο πρώην ειδικός φρουρός ενώπιον των δικαστηρίων, τα οποία καλούνται να αποφανθούν για την αναγνώριση ή μη του ελαφρυντικού στο πρόσωπό του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δολιοφθορά στην Εύβοια: Έκοψαν τον σωλήνα που τροφοδοτεί νερό τη δεξαμενή πυροσβεστικών εναέριων μέσων

Σε μια απίστευτη πράξη προέβησαν άγνωστοι μάλιστα σε μια περίοδο όπου η Εύβοια είναι σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς. Θρασύτατα έκοψαν την σωλήνα του δικτύου πλήρωσης νερού για την δεξ...

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό - Ανακρίνεται βασικός ύποπτος

Πέντε ημέρες έπειτα από την εν ψυχρώ εκτέλεση, η έρευνα στην Μύκονο έχει επικεντρωθεί σε πρόσωπα που ήξεραν το θύμα και τις επαγγελματικές δραστηριότητες που ανέπτυξε στο νησί τα τ...

Φόρτωση άρθρων...