Τρίτη
09 Ιουλίου 2024

Δολοφονία στο Ψυχικό: Γιατί οι Αρχές επικεντρώνουν τις έρευνές τους στη Μύκονο

Ελλάδα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των στελεχών του ανθρωποκτονιών της ασφάλειας Αττικής, για τον εντοπισμό του δράστη της δολοφονίας του 54χρονου πολιτικού μηχανικού στο Ψυχικό.

Ο εκτελεστής του Π.Σ. όπως όλα δείχνουν, είχε πραγματοποιήσει «πρόβα» θανάτου μια ημέρα πριν την δολοφονία του άνδρα, μια ημέρα πριν.

Ο δράστης, όπως φαίνεται σε βίντεο που εξετάζουν καρέ – καρέ τα στελέχη της ασφάλειας, προσέγγισε τον 54χρονο, φορώντας σκούρα ρούχα και άσπρο κράνος άνοιξε πυρ με τουλάχιστον 15 σφαίρες από 9αρι πιστόλι, την ώρα που έβγαινε από το εταιρικό μαύρο BMW.

Ο τρόπος δράσης του, δείχνει επαγγελματία εκτελεστή, καθώς δεν αρκέστηκε στις πρώτες 10 βολές από απόσταση αναπνοής, αλλά πυροβόλησε ακόμη 10 φορές, για να βεβαιωθεί ότι ο 54χρονος δεν θα επιβιώσει.

Στη Μύκονο αναζητούν τον εντολέα της εκτέλεσης

Αστυνομικές πηγές εκτιμούν πως ο ηθικός αυτουργός που έδωσε την εντολή εξόντωσης του Παναγιώτη Στάθη, δραστηριοποιείται στη Μύκονο.

Εκεί άλλωστε είχε κάνει μεγάλα επιχειρηματικά ανοίγματα και το 54χρονο θύμα, έχοντας ανοίξει «μεγάλες δουλειές» στον τομέα του real estate.

Οι έρευνες επικεντρώνονται σε πρώτη φάση σε άτομα με τα οποία ο 54χρονος είχε διενέξεις σχετικά με επαγγελματικές διαφορές.

Παράλληλα, αστυνομικοί κάνουν «φύλλο και φτερό» το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο επέβαινε, αλλά και το κινητό του τηλέφωνο, αναζητώντας «ύποπτες» επαφές και απειλητικά μηνύματα.

Επιπροσθέτως, αναμένεται να γίνει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Η μοτοσυκλέτα με την οποία προσέγγισε τον 54χρονο ο εκτελεστής του, έφερε πλαστές πινακίδες, με τις αρχές να αναζητούν μέσω καμερών, το δρομολόγιο διαφυγής του εκτελεστή, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, να υπήρχε και ένα ακόμη άτομο στο σημείο που να είχε τον ρόλο της ομάδας υποστήριξης, σε περίπτωση που το σχέδιο δεν πήγαινε όπως το είχαν υπολογίσει.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συγκλονιστικό βίντεο από επιχείρηση διάσωσης ναυαγού μεταξύ Τήνου και Μυκόνου – Τον έσωσε πλοίο της γραμμής

Με τα κύματα έμεινε να παλεύει ένας άνδρας που επέβαινε σε σκάφος που βούλιαξε μεταξύ Τήνου και Μυκόνου. Ο ναυαγός που βρισκόταν σε σωστική λέμβο, έγινε αντιληπτός από πλοίο της...

Φόρτωση άρθρων...