Δευτέρα
08 Ιουλίου 2024

Δολοφονία στο Ψυχικό: Ψάχνουν στοιχεία για τον δράστη – Στο μικροσκόπιο οι οικονομικές δραστηριότητες του τοπογράφου

Στη Μύκονο κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών για την εκτέλεση του τοπογράφου. Εξετάζεται laptop του θύματος. Απολύτως σύννομη και άμεμπτη η ζωή του 54χρονου, λέει η οικογένειά του.

Ελλάδα

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό. Οι Αρχές ψάχνουν στοιχεία του δράστη της δολοφονίας. Παράλληλα, από «κόσκινο» θα περάσει το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας του 54χρονου τοπογράφου, που έπεσε νεκρός από τα πυρά αδίστακτου εκτελεστή στο Νέο Ψυχικό την περασμένη Τρίτη.

Με εντολή του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, θα ερευνηθούν όλες οι συναλλαγές και οι οικονομικές δραστηριότητες του θύματος, με σκοπό να αντληθούν στοιχεία που θα συνδράμουν στην αποκάλυψη της ταυτότητας του προσώπου ή των προσώπων που εμπλέκονται στη δολοφονία.

Θα ερευνηθούν όχι μόνον οι προσωπικές εταιρείες του 54χρονου, αλλά και εκείνες με τις οποίες συνεργαζόταν.

Στη Μύκονο κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών για την εκτέλεση του τοπογράφου – Στο «μικροσκόπιο» το laptop του θύματος

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στη Μύκονο βρίσκεται κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών, το οποίο πήρε καταθέσεις από επιχειρηματίες που συνεργάζονταν με το θύμα.

Ακόμα, οι αστυνομικοί ερεύνησαν το σπίτι όπου διέμενε ο 54χρονος τοπογράφος, όταν επισκεπτόταν τη Μύκονο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντόπισαν ένα laptop που χρησιμοποιούσε ο τοπογράφος, το οποίο εστάλη για ανάλυση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Απολύτως σύννομη και άμεμπτη η ζωή του 54χρονου, λέει η οικογένειά του

Νομικές κινήσεις κατά όσων δεν σεβάστηκαν τη μνήμη του 54χρονου τοπογράφου, που δολοφονήθηκε στο Νέο Ψυχικό, προανήγγειλε η οικογένειά του, με ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω των δικηγόρων του.

Η χήρα του Παναγιώτη Στάθη, τα παιδιά και οι γονείς του, κάνουν λόγο για ισχυρισμούς τερατώδους ανακρίβειας και αδιανόητα ψεύδη που αγγίζουν τα όρια αθλιότητα.

«Τις μέρες που ακολούθησαν την άνανδρη δολοφονία του, έχουν ειπωθεί ή υπονοηθεί ισχυρισμοί τερατώδους ανακρίβειας: ενδεικτικά, ότι δήθεν είχε κερδίσει τεράστια χρηματικά ποσά σε τυχερά παιχνίδια, ότι δήθεν είχε ξαφνικά αλλάξει οικονομικό επίπεδο, ότι δήθεν πούλησε έκταση με τίμημα δεκάδων εκατομμυρίων, ότι δήθεν είχε κάνει τις τεχνικές εκθέσεις για πολύκροτη υπόθεση κ.α.», τονίζουν στην ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για σπίλωση της μνήμης του τοπογράφου.

Κάνοντας λόγο για «απολύτως ψευδείς αναφορές», η οικογένεια αναφέρει ότι ο τοπογράφος ζούσε απολύτως σύννομα, διέθετε ήθος και ακεραιότητα.

«Η μόνη αλήθεια είναι ότι η επαγγελματική και κοινωνική ζωή του δολοφονηθέντος συζύγου και πατέρα μας υπήρξε απολύτως σύννομη και άμεμπτη και όσες αναφορές γίνονταν σε αυτόν, γίνονταν αποκλειστικά με θετικό πρόσημο. Το ήθος και η ακεραιότητά του γνώριζαν καθολικής αναγνώρισης όπου δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά και κοινωνικά», σημειώνουν στην ανακοίνωση, με τα μέλη της οικογένειας του Παναγιώτη Στάθη να αφήνουν αιχμές για άτομα που είτε θέλουν να κερδίσουν 15 λεπτά δημοσιότητας ή εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες.

«Εμείς, η οικογένειά του, η χήρα του, τα παιδιά του και οι γονείς του δεν θα ανεχτούμε την παραμικρή υπόνοια σπίλωσης της μνήμης του Παναγιώτη Στάθη και για αυτό ήδη κινούμαστε νομικά κατά όσων δεν την σεβάστηκαν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της οικογένειας:

«Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι διάφοροι δημοσιογράφοι και «καλεσμένοι» τους, συνεχίζουν να σπιλώνουν τη μνήμη του συζύγου και πατέρα μας Παναγιώτη Στάθη με αδιανόητα ψεύδη που αγγίζουν τα όρια της αθλιότητας.

Τις μέρες που ακολούθησαν την άνανδρη δολοφονία του, έχουν ειπωθεί ή υπονοηθεί ισχυρισμοί τερατώδους ανακρίβειας: ενδεικτικά, ότι δήθεν είχε κερδίσει τεράστια χρηματικά ποσά σε τυχερά παιχνίδια, ότι δήθεν είχε ξαφνικά αλλάξει οικονομικό επίπεδο, ότι δήθεν πούλησε έκταση με τίμημα δεκάδων εκατομμυρίων, ότι δήθεν είχε κάνει τις τεχνικές εκθέσεις για πολύκροτη υπόθεση κ.α.

Όλα τα ανωτέρω είναι απολύτως ψευδή, ενώ η μόνη αλήθεια είναι ότι η επαγγελματική και κοινωνική ζωή του δολοφονηθέντος συζύγου και πατέρα μας υπήρξε απολύτως σύννομη και άμεμπτη και όσες αναφορές γίνονταν σε αυτόν, γίνονταν αποκλειστικά με θετικό πρόσημο. Το ήθος και η ακεραιότητά του γνώριζαν καθολικής αναγνώρισης όπου δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά και κοινωνικά.

Εντούτοις, κάποιοι για να κερδίσουν τα δεκαπέντε λεπτά ευτελούς δημοσιότητάς τους, ή εξυπηρετώντας άλλες σκοπιμότητες, δεν σεβάστηκαν ούτε τη μνήμη του, ούτε την οδύνη μας.

Εμείς, η οικογένειά του, η χήρα του, τα παιδιά του και οι γονείς του δεν θα ανεχτούμε την παραμικρή υπόνοια σπίλωσης της μνήμης του Παναγιώτη Στάθη και για αυτό ήδη κινούμαστε νομικά κατά όσων δεν την σεβάστηκαν».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πυροσβεστική: 50 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη την χώρα

Σε 50 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη την χώρα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική απ’ αυτές οι 41 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό...

Ξυλόκαστρο: Άνοιξε η γη και τον κατάπιε - Η διάβρωση των ακτών και η εγκληματική αδιαφορία

Σήμερα, Κυριακή 7 Ιουλίου, σε παραλιακή πολυκατοικία στην οδό Αριστοναυτών στο Ξυλόκαστρο, λόγω διάβρωσης από τη θάλασσα, υποχώρησε το έδαφος σε βάθος δύο μέτρων, με αποτέλεσμα να ...

Νέος σεισμός 4,7 Ρίχτερ στην Ηλεία

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε έξω από την Κυλλήνη. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 10 χιλιόμετρα νο...

Φόρτωση άρθρων...