Καταστροφικό ήταν το μπουρίνι που «χτύπησε» τη Βέροια το βράδυ της Πέμπτης 13 Ιουνίου 2024. Ισχυροί άνεμοι πτώσεις δέντρων και άλλων αντικειμένων σε όλη την πόλη.

Από την ώρα της εκδήλωσης του φαινομένου μέχρι και τα ξημερώματα της Παρασκευής, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας δέχθηκε 54 κλήσεις για συμβάντα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση του veriotis.gr, δέχθηκε 16 κλήσεις για κοπές δέντρων, 15 κλήσεις για αφαίρεση αντικειμένων, όπως λαμαρίνες, μεγάλα κομμάτια από τζάμια, τέντες ακόμα και έναν ηλιακό θερμοσίφωνα που παρασύρθηκε από τον ισχυρό άνεμο. Τέλος, κλήθηκε και για τον απεγκλωβισμό ενός συμπολίτη μας από το ασανσέρ, λόγω της διακοπής ρεύματος που σημειώθηκε σε πολλές περιοχές της Βέροιας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας επιχείρησε στα συμβάντα με 9 συνεργεία, 9 οχήματα και συνολικά 20 Πυροσβέστες, ενώ οι κλήσεις συνεχίζονται και σήμερα, από πολίτες που μετέβησαν στα σπίτια τους στα χωριά ή στις περιουσίες τους για να δούνε αν όλα είναι καλά.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στη Νάουσα, όπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 16 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 9 κοπές δέντρων και 1 αφαίρεση αντικειμένου.

Δείτε το video της ΕΡΤ: