Μετανάστες εντόπισε και διέσωσε το Λιμενικό σε δύο περιστατικά ανοιχτά της Κρήτης και της Τήλου. Παράλληλα, συνελήφθησαν δύο διακινητές. Στην Κρήτη συνελήφθη ένας 18χρονος με την κατηγορία της διακίνησης μεταναστών. 

Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη πρωινές ώρες, το Λιμενικό εντόπισε και διέσωσε 69 ανθρώπους αλλοδαπής καταγωγής που επέβαιναν σε σκάφος στα νότια της Γαύδου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση, το σκάφος βρέθηκε από φορτηγό πλοίο σε θαλάσσια περιοχή 26 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου και μετά τη διάσωσή τους, οι μετανάστες μεταφέρθηκαν και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων στην Κρήτη.

Ωστόσο, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, το Λιμενικό σε ενημέρωση γνωστοποίησε ότι συνελήφθη ένας 18χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Ν. 3386/2005 «Παράνομη Είσοδος στη χώρα», του Ν. 4251/2014 «Διευκόλυνση» και του άρθρου 306 Π.Κ. «Έκθεση ανθρώπινης ζωής σε κίνδυνο».

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

Τήλος: Διασώθηκαν 34 πρόσφυγες και μετανάστες - Συνελήφθη ο διακινητής

Τριάντα τέσσερις (34) πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκαν χθες στην παραλιακή περιοχή «Σκάφη» της Τήλου. Οι αλλοδαποί (22 άνδρες, 3 γυναίκες και 9 ανήλικοι) υπέδειξαν στις λιμενικές αρχές έναν 24χρονο αλλοδαπό ως τον διακινητή τους, ο οποίος και συνελήφθη.

Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Τήλου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.