Σαββάτο
21 Σεπτεμβρίου 2024

Ειρωνική η Bild: Οι Έλληνες δεν θέλουν καμία βοήθεια από τη Γερμανία για το προσφυγικό

Ελλάδα

"Οι Έλληνες δεν θέλουν καμία βοήθεια από τη Γερμανία", είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Bild, το οποίο αναφέρεται στην προσφυγική κρίση.

Στο εν λόγω δημοσίευμα, η Bild υποστηρίζει ότι Ελλάδα και ΕΕ απορροφούν πολύ μικρό μέρος της βοήθειας που προσφέρει η Γερμανία στο προσφυγικό.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, το μεγαλύτερο μέρος των υπαλλήλων, δηλαδή αστυνομικών, νομικών και ειδικών σε θέματα ασύλου που έχει προσφέρει η Γερμανία για τη στελέχωση των ευρωπαϊκών αποστολών, δεν έχει φτάσει ποτέ στην Ελλάδα.

Επικαλούμενη στοιχεία των γερμανικών υπουργείων Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, η Bild αναφέρει, για παράδειγμα, ότι από τους 200 Γερμανούς αστυνομικούς που επρόκειτο να συνδράμουν τις επιχειρήσεις επαναπροώθησης των προσφύγων στην Τουρκία ή στις πατρίδες τους, η Frontex έχει ζητήσει μέχρι στιγμής μόλις 12.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στον ΧΥΤΑ Καρπάθου

Ελέγχεται στο μεγαλύτερο μέρος της η πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή το απόγευμα στον ΧΥΤΑ της Καρπάθου κοντά στις Μενετές. Χάρη στις σημαντικές προσπάθειες των πυροσβεστών, ...

Συγκλονίζει η κόρη του 74χρονου στην Κρήτη: «Σκέφτηκα να σκοτώσω τον πατέρα μου όταν έμαθα ότι ασελγούσε στα παιδιά μου»

«Είμαι δυστυχώς κόρη του. Εκείνου που ούτε το όνομα του δεν θέλω να έχω. Εκείνου που δεν θέλω να ξαναδώ ποτέ στη ζωή μου». Mε αυτά τα λόγια αποπειράται να αποτυπώσει τη φρίκη που α...

Φόρτωση άρθρων...