Άμεση μετάφραση με ακριβές και αυστηρό χρονοδιάγραμμα για το βούλευμα της υπόθεσης Siemens, ζητεί με εντολή της προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου μετά το φιάσκο με την επ' αόριστον αναβολή της πολύκροτης δίκης.

Η ανωτάτη εισαγγελέας ζητεί ουσιαστικά να εφαρμοστεί η απόφαση του δικαστηρίου που ανέβαλλε την υπόθεση για αυτό ακριβώς το λόγο. Η εντολή αναφέρει πως πρέπει να διαβιβαστεί άμεσα το βούλευμα στο υπουργείο Εξωτερικών για μετάφραση, και αφού συνεννοηθεί προηγουμένως ο κ. Ντογιάκος με τους αρμοδίους του υπουργείου Εξωτερικών να θέσει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της μετάφρασης σε δύο γλώσσες.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες (14.7.2016) ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δύο αιτήσεις προκειμένου να επιταχυνθεί η εκδίκαση των δυο υποθέσεων της Siemens που αναβλήθηκαν επ΄ αόριστον.

Απορρίφθηκε αίτημα αναίρεσης

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Μπόμπολης έθεσε στο αρχείο την αίτηση του πρώην στελέχους του ΟΤΕ και κατηγορούμενου Γιώργου Καραπλή, που ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση του Α' Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για επ' αόριστον αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης. Ο εισαγγελέας έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος να ασκηθεί αναίρεση καθώς η απόφαση έχει ειδική, πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.