Τετάρτη
26 Ιουνίου 2024

Εισαγγελική πρόταση - «φωτιά» για τον πατέρα Αντώνιο: Ζητά την παραπομπή του σε δίκη για τη σεξουαλική κακοποίηση δύο ανήλικων αγοριών

Το εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου «δείχνει» στον ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου», Πατέρα Αντώνιο, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Δημήτρης Νομικός.

Ο εισαγγελέας με την πρότασή του προς το Δικαστικό Συμβούλιο ζητά να δικαστεί ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» για την σεξουαλική κακοποίηση δύο ανήλικων αγοριών, τροφίμων σε δομές Οργάνωσης, καθώς «προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής ικανές να στηρίξουν δημόσια στο ακροατήριο κατηγορία κατά του κατηγορουμένου για την πράξη της κατάχρησης ανηλίκων με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση».

Ο Δημήτρης Νομικός απορρίπτει και όλους τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου που από την πρώτη στιγμή αρνείται όσα του αποδίδονται: «Οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί , καθώς υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην Κιβωτό ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες και οι οποίοι άπαντες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες είτε καταθέτοντας όσα τους είχαν μεταφέρει οι παθόντες σε ανύποπτο χρόνο (και προγενέστερο των επίσημων καταγγελιών) είτε τα είχαν αντιληφθεί οι ίδιοι (ιδίως ως προς τις ιδιαίτερες σχέσεις που είχε ο κατηγορούμενος με τους παθόντες)…».

Κατά τον εισαγγελέα από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει πως ο πατέρας Αντώνιος ενεργούσε με τον ίδιο τρόπο καθώς «οι παθόντες περιγράφουν την ίδια σταθερή και επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά του κατηγορούμενου ο οποίος επεδίωκε την σεξουαλική του ικανοποίηση…».

Ακόμα, ο Δημήτρης Νομικός ζητά να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι που του είχαν επιβληθεί μετά την απολογία του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πυροσβεστική: Συλλήψεις και πρόστιμα για φωτιές σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια και Χαλκιδική

Σε τρεις συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιών, προχώρησαν ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής. Σε ακόμα δύο περιπτώσεις επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα. Αναλυτικότερα σύμφωνα με...

Φόρτωση άρθρων...