Τετάρτη
25 Σεπτεμβρίου 2024

Εισαγγελική πρόταση στη δίκη για τον «Ιανό»: 2 ένοχοι για τις πλημμύρες, όλοι αθώοι για τους 3 θανάτους

Ελλάδα

Την ενοχή 2 εκ των 10 κατηγορουμένων για το πλημμέλημα της πλημμύρας από αμέλεια δια παραλείψεως από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ξένα πράγματα και για άνθρωπο και την αθώωση και των 10 κατηγορούμενων για το πλημμέλημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια δια παραλείψεως άπαξ και κατά συρροή, πρότεινε ο εισαγγελέας στο Τριμελές Εφετείο Λάρισας, στη δίκη για τον «Ιανό».

Στην αγόρευσή του, που διήρκεσε δυόμιση ώρες, το πρωί της Τετάρτης, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του τότε αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας και του τότε προϊσταμένου Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, σύμφωνα με το onlarissa. 

Ο εισαγγελέας τόνισε δεν ενισχύθηκαν τα αναχώματα για την συγκράτηση των νερών. Αθωωτική ήταν η πρότασή του για τον πρώην Περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό.

Υπενθυμίζεται πως η δίκη των «10» κατηγορουμένων αφορά στον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό» που έπληξε την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας τον Σεπτέμβριο του 2020 και κόστισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους, ενώ προκάλεσε μεγάλες ζημιές.

Η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται πιθανότατα εντός του ερχόμενου μήνα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αίγιο: Αποπειράθηκε να βιάσει την 11χρονη ανιψιά του - Την απείλησε με μαχαίρι

Τον απόλυτο τρόμο έζησε 11χρονη, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Πελοποννήσου», στα χέρια συγγενικού της προσώπου το οποίο υπό την απειλή μαχαιριού την ακινητοποίησε και ...

Φόρτωση άρθρων...