Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Εισήγηση Καμμένου για αποποινικοποίηση πλημμελημάτων

Ελλάδα

Το μέτρο της αποποινικοποίησης ήσσονος σημασίας πλημμελημάτων και της αντικατάστασής τους με διοικητικά πρόστιμα εισηγήθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας στη Βουλή, προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα για τα ειδικά μισθολόγια.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είπε ότι "για δικαστικούς αστυνομικούς λιμενικούς και πυροσβέστες... υπάρχουν κωδικοί για εξοικονόμηση χρημάτων – με δικές τους προτάσεις" και πρόσθεσε "για τους δικαστικούς υπάρχει το μέτρο της αποποινικοποίησης ήσσονος σημασίας πλημμελημάτων και η αντικατάστασή τους με διοικητικά πρόστιμα.

Αντί για 3 μήνες φυλακή να αντικατασταθεί με διοικητικό πρόστιμο. Σε πλημμελήματα να έχουμε πρόστιμο και όχι φυλάκιση. Μπορούμε από αυτά τα αδικήματα να έχουμε αντίστοιχα έσοδα για δικαστές, ΕΛΑΣ, λιμενικό και πυροσβεστικό σώμα".

Πρόσθεσε δε "στα εγκλήματα φοροδιαφυγής και διαφθοράς πάνω από 200.000 ευρώ να μην επιτρέπεται ούτε αναστολή ποινής ούτε μείωση προστίμου" ενώ επέκτεινε το σχεδιασμό σε όλη τη δημόσια διοίκηση σημειώνοντας "αντίστοιχα μέτρα μπορεί να ληφθούν σε όλα τα υπουργεία. Υπάρχουν δυνατότητες τεράστιες και μέχρι το Σεπτέμβριο όλα αυτά θα τα θεσμοθετήσουμε".

Κλείσιμο στρατοπέδων για να σωθούν τα ειδικά μισθολόγια

Παράλληλα, o Πάνος Καμμένος προανήγγειλε την κλείσιμο "αχρείαστων" στρατοπέδων ως δημοσιονομικό ισοδύναμο για την διάσωση των ειδικών μισθολογίων των ένστολων.

Με παρέμβασή του στην Βουλή και απαντώντας στην κριτική που του άσκησε νωρίτερα ο κ. Γιάννης Κουτσούκος (ΠΑΣΟΚ) υποστήριξε ότι τα χρήματα για την "σωτηρία" των ειδικών μισθολογίων θα έρθουν από "εξοικονομήσεις που αφορούν ρουσφέτια. Δεν απειλείται η Καλαμάτα από τον Ομέρ Βρυώνη για να έχει στρατεύματα που φυλάνε το γραφείο του κ. Σαμαρά" ενώ επέκτεινε τους σχεδιασμούς και σε άλλες περιοχές λέγοντας " δεν χρειάζεται να πληρώνουμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να εξυπηρετηθούν τοπικά συμφέροντα".

Πρόσθεσε δε ότι "εκτός από τον κωδικό 6900 υπάρχουν και κωδικοί που θα παίρνουν πίσω τα κλεμμένα από εταιρίες που καταδικάστηκαν στη Γερμανία τελεσίδικα γιατί αποδείχτηκε ότι δωροδόκησαν πολιτικούς και σήμερα λένε πως θέλουν να επιστρέψουν τα κλεμμένα".

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δολοφονία Κατσουρή: Αντιμέτωποι με κακούργημα 5 αστυνομικοί για την είσοδο των Κροατών οπαδών στην Ελλάδα

Αντιμέτωποι με το κακούργημα της έκθεσης σε κίνδυνο με ενδεχόμενο δόλο είναι πέντε αστυνομικοί, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για την οργανωμένη έλευση των Κροατών οπαδών στην Ελλάδα, γ...

Φόρτωση άρθρων...