Μάχη για τη τη ζωή του αλλά και για την ηθική του δικαίωση δίνει 55χρονος αστυνομικός, μετά από μια απλή επέμβαση για οξεία σκωληκοειδίτιδα. Ο Θωμάς Πουλιόπουλος υποβλήθηκε σε επέμβαση για οξεία σκωληκοειδίτιδα το 2022 και έναν χρόνο αργότερα τον ενημέρωσαν, με βάση τα αποτελέσματα της βιοψίας, ότι επρόκειτο για καρκίνο.
Εναντίον δύο γιατρών στρέφεται με μηνυτήρια αναφορά.
Με τη μηνυτήρια αναφορά ο Θωμάς Πουλιόπουλος στρέφεται εναντίον δύο γιατρών, ζητώντας να διωχθούν ποινικά για το αδίκημα της έκθεσης που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη.
Όπως αναφέρει ο 55χρονος, μετά τη διάγνωση του καρκίνου έχει υποβληθεί σε άλλα δύο χειρουργεία για την αντιμετώπιση της κατάστασης και ακολουθεί θεραπείες. «Παλεύω για τη ζωή μου», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσερχόμενος στο δικαστήριο για την υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς.
Το ιστορικό της υπόθεσης
Όλα ξεκίνησαν στις 11 Δεκεμβρίου 2022, όταν ο 55χρονος -σήμερα- αστυνομικός ένιωσε έντονο πόνο κάτω δεξιά στην κοιλιακή χώρα, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, σύμφωνα με το thesstoday.gr.
Η κατάστασή του επιδεινώθηκε τις αμέσως επόμενες ώρες και έτσι τα δύο του παιδιά τον μετέφεραν εσπευσμένα στο Τμήμα Επειγόντων του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη. Έπειτα από ψηλάφισμα από γιατρό και αφού διενεργήθηκαν οι απαραίτητες εξετάσεις, βγήκε το πόρισμα ότι επρόκειτο για οξεία σκωληκοειδίτιδα που έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα. Η επέμβαση έγινε και στη συνέχεια έλαβε εξιτήριο.
Ωστόσο, έναν χρόνο μετά, έλαβε τηλεφώνημα από τους αρμόδιους του νοσοκομείου να μεταβεί εκεί προκειμένου να τον ενημερώσουν για κάτι «δυσάρεστο».
Ο αστυνομικός πήγε στο νοσοκομείο μαζί με την αδελφή του και τον ενημέρωσαν πως η βιοψία από το χειρουργείο που έκανε πριν από έναν ολόκληρο χρόνο έδειξε ότι πάσχει από αδενοκαρκίνωμα.
Στην ερώτηση της αδερφής του 55χρονου πώς γίνεται τα αποτελέσματα της βιοψίας να άργησαν τόσο πολύ, ο γιατρός απάντησε ότι συνήθως αυτά αργούν, παραδεχόμενος παράλληλα ότι στην προκειμένη περίπτωση τα αποτελέσματα «άργησαν λίγο περισσότερο γιατί είναι από τα περιστατικά που δεν θεωρούνται τόσο επικίνδυνα».
«Κάθε μέρα δίνω μάχη για τη ζωή μου»
«Κάθε μέρα δίνω μάχη για τη ζωή μου. Έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Το κάνω για τους άλλους, μήπως έχουν βρεθεί και άλλοι άνθρωποι στη θέση μου», δήλωσε ο Θωμάς Πουλιόπουλος έξω από το Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης.
Λίγα λεπτά πριν, είχε καταθέσει μήνυση για την πρόκληση σε αυτόν ανεπανόρθωτης και μη αναστρέψιμης βλάβης της υγείας του, η οποία οδηγεί με βεβαιότητα στον θάνατό του, και πιο συγκεκριμένα κατά των δύο γιατρών και κατά παντός υπευθύνου.
Παράλληλα, ζητάει να διερευνηθούν οι ιατρικές περιπτώσεις των τελευταίων πέντε ετών που είναι παρόμοιες με τη δική του.
Σύμφωνα με το thesstoday.gr, ο 55χρονος ανέφερε: «Γίνεται, συνεπώς, πασιφανές ότι ο καρκίνος που είχα ήταν της οξείας σκωληκοειδίτιδας, στην επέμβαση της οποίας είχα υποβληθεί προ έτους! Δηλαδή, είχα μέσα μου για έναν ολόκληρο χρόνο τον καρκίνο χωρίς να με έχει ενημερώσει κανείς από τους υπευθύνους και θεράποντες ιατρούς μου, χωρίς να υποβληθώ σε καμία προφυλακτική επέμβαση, χωρίς να λάβω καμία προφυλακτική φαρμακευτική αγωγή, όπως χημειοθεραπεία, χωρίς να έχω κάνει τίποτα για να σώσω τη ζωή μου», αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά του ο κ. Πουλιόπουλος.
Στις 19 Ιανουαρίου 2024 -έναν μήνα μετά τα αποτελέσματα της βιοψίας- υπεβλήθη σε νέο χειρουργείο στο 424 ΓΣΝΕ, κατά τη διάρκεια του οποίου του αφαιρέθηκε ένα τμήμα 43 εκατοστών του παχέος εντέρου και δείγμα από το μεσεντέριο.
Έκτοτε, δεν είχε καμία επικοινωνία με το 424 ΓΣΝΕ και αποφάσισε να συνεχίσει τον αγώνα για την υγεία του με ιδιώτες γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα.
Λίγες ημέρες αργότερα υπεβλήθη σε νέο, πολύ πιο απαιτητικό χειρουργείο που θα διαρκούσε οκτώ ώρες. Όμως, στις τρεις ώρες, ο ιδιώτης αυτή τη φορά γιατρός ενημέρωσε την αδερφή του 55χρονου, λέγοντας πως «δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περιμέναμε», παρότι στην αρχή είχε εκφράσει μια αχτίδα αισιοδοξίας. Κι αυτό γιατί δεν μπόρεσαν να αφαιρεθούν όλοι οι όγκοι, καθώς ο καρκίνος ήταν πλέον ολικός. Είχε επεκταθεί και σε άλλα όργανα και σε προχωρημένο στάδιο. Μάλιστα, στο πρακτικό του χειρουργείου αναγράφεται χαρακτηριστικά ότι «η κατάσταση κρίνεται ως μη επιδεχόμενη χειρουργικής αντιμετωπίσεως».