Ελεύθερη υπό όρους αφέθηκε, έπειτα από την απολογία της στον 1ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, η 50χρονη γυναίκα που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον 60χρονο σύζυγό της χορηγώντας του ποσότητες υδραργύρου.

Η υπόθεση «γρίφος» έφτασε για πρώτη φορά στη Δικαιοσύνη πριν από περίπου έξι χρόνια μέχρι τη στιγμή που η εισαγγελέας άσκησε δίωξη εις βάρος της γυναίκας, με καταγωγή από την Πολωνία, για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες αναφέρουν η ίδια αρνείται την κατηγορία και απολογήθηκε με σχετικό υπόμνημα, ενώ στο πλευρό της βρίσκονται και τα παιδιά τους καθώς τους φαίνεται αδιανόητο ότι η μητέρα τους κατηγορείται για την ανθρωποκτονία του πατέρα τους.

Ο δικηγόρος της 50χρονης, Θοδωρής Σιμόπουλος, ανέφερε ότι η υπόθεση βγήκε από το αρχείο μετά από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα που έγινε στην Αστυνομία το οποίο έλεγε ότι η γυναίκα έχει σκοτώσει τον σύζυγό της και κυκλοφορεί ελεύθερη, χωρίς να προκύψει κάποιο επιπλέον στοιχείο.

Το χρονικό της υπόθεσης

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του 60χρονου είχε βρεθεί υδράργυρος στ’ αυτιά του, ενώ και στη συνέχεια, έπειτα τον θάνατο και την εκταφή της σορού του, βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες του μετάλλου στο σώμα του.

Κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία με δόλο μετά από έρευνες έξι χρόνων είναι η 50χρονη σήμερα σύζυγος του θανόντος, η οποία έχει κληθεί να απολογηθεί στον 1ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της voria.gr, ότι η γυναίκα αρνείται τις κατηγορίες τονίζοντας ότι ο 60χρονος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας από τα οποία τελικά πέθανε.

Η έρευνα ξεκίνησε πριν τον θάνατο του 60χρονου, καθώς κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης νοσηλεύτρια διαπίστωσε ότι έτρεχε υδράργυρος από τα αυτιά του. 

Σήμανε συναγερμός στις διωκτικές Αρχές παρότι είχε τονιστεί πως με αυτόν τον τρόπο δεν υπήρχε πιθανότητα να επηρεαστεί η υγεία του και να δηλητηριαστεί. 

Ο 60χρονος εξήλθε από το νοσοκομείο και τελικά πέθανε στο σπίτι του τον Σεπτέμβριο του 2018 χωρίς να γίνει νεκροτομή.

Καταγγελίες που έφτασαν στο Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας οδήγησαν στη συνέχιση της έρευνας και την εκταφή της σορού, δύο μήνες μετά τον θάνατό του. Το εύρημα ήταν φρικτό. Στο σώμα του 60χρονου βρέθηκε ποσότητα 300 mg υδραργύρου που εκτιμάται ότι προκάλεσε δηλητηρίαση και τον θάνατο.

Παρότι αρχικά η δικογραφία τέθηκε στο αρχείο από την εισαγγελέα στη συνέχεια ανασύρθηκε με νέες πληροφορίες που προστέθηκαν και ασκήθηκε δίωξη στη σύζυγο για ανθρωποκτονία με δόλο. 

Η γυναίκα αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση και δηλώνει ότι δεν γνωρίζει με ποιον τρόπο πήρε τον υδράργυρο ο σύζυγός της. Εκφράζει μόνον μία υποψία ότι στο νοσοκομείο τού είχε δώσει ένα θερμόμετρο και μπορεί αυτή την ποσότητα υδραργύρου να έβαλε στα αφτιά του, προσθέτοντας ότι είχε αυτοκτονικές τάσεις.

Στο πλευρό της 50χρονης είναι τα δύο παιδιά του ζευγαριού που καταθέτουν ότι ο πατέρας τους είχε πολλά προβλήματα υγείας και πέθανε εξαιτίας αυτών και πως η μητέρα τους δεν είχε κανένα κίνητρο.