Παρασκευή
27 Σεπτεμβρίου 2024

Ένταση σε εκδήλωση στο Πολυτεχνείο - 22 προσαγωγές

Ελλάδα

Ένταση προκλήθηκε το απόγευμα στην αίθουσα «Καυταντζόγλου» στο Πολυτεχνείο Αθηνών, όπου ήταν προγραμματισμένη η εκδήλωση της «Βραδιάς του Ερευνητή».

Πληροφορίες αναφέρουν στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί άτομα που πέταξαν τρικάκια, με αποτέλεσμα να παρέμβουν αστυνομικοί και να απομακρύνουν τους παρευρισκόμενους προσκεκλημένους. 

Στο σημείο επικράτησε ένταση, η εκδήλωση διακόπηκε, ενώ η Αστυνομία προχώρησε και σε 22 προσαγωγές.

Η ΕΡΤ μεταδίδει ότι την παρέμβαση έκανε ο «Σύλλογος Εργαζομένων Ερευνητών», οι περισσότεροι μεταπτυχιακοί φοιτητές, όταν έλαβε τον λόγο ο Πρύτανης. 

Παρέμειναν για περίπου 15 λεπτά, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης, ενώ κρατούσαν πανό και πέταξαν φειγ βολάν.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Απογευματινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, θα λάμβανε χώρα η προγραμματισμένη εκδήλωση «Βραδιά του ερευνητή» στο κτίριο Αβέρωφ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο κέντρο της Αθήνας, με επίτιμους προσκεκλημένους και ελεύθερη για είσοδο σε διδακτικό προσωπικό και σπουδαστές.

Από την Ελληνική Αστυνομία, με σκοπό τη διασφάλιση της διεξαγωγής της εν λόγω εκδήλωσης, ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα τάξης και ασφάλειας, εξωτερικά-περιμετρικά του κτιρίου.

Λίγο μετά την έναρξη της εκδήλωσης, άτομα εισήλθαν εντός του κτιρίου και επιτέθηκαν φραστικά αλλά και ρίπτοντας αντικείμενα κατά των προσκεκλημένων, με αποτέλεσμα οι πρυτανικές Αρχές να ενημερώσουν την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να παρέμβει.

‘Αμεσα δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας εισήλθαν εντός του χώρου και απομάκρυναν με ασφάλεια τους προσκεκλημένους, ενώ έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 22 προσαγωγές.

Προανάκριση διενεργείται από την υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φρίκη στην Αλεξανδρούπολη: Πατέρας κατήγγειλε τον βιασμό του 5χρονου γιου του από συνομηλίκους του

Σοκ έχει προκαλέσει στην Αλεξανδρούπολη μία υπόθεση βιασμού ενός αγοριού, μόλις 5 ετών. Πατέρας κατήγγειλε τον βιασμό του 5χρονου γιου του από συνομηλίκους του σε νηπιαγωγείο της Α...

Φόρτωση άρθρων...