Σχεδόν... έντεκα ώρες κράτησε η ενημέρωση των υποψήφιων του διαγωνισμού για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης.

Οι εκπρόσωποι των υποψηφίων και οι νομικοί τους σύμβουλοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική αίθουσα στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, στις 11 το πρωί και έφυγαν περίπου στις 22:00.

Η προσομοίωση της δημοπρασίας για τις τέσσερις γενικού περιεχομένου πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικές άδειες ξεκίνησε με καθυστέρηση λόγω των πολλών διαφωνιών και ενστάσεων από την πλευρά ορισμένων εκπροσώπων, που δεν άφηναν τη διαδικασία να εξελιχθεί προκαλώντας ένταση στα μέλη της Ειδικής Επιτροπής, αλλά και σε άλλους υποψηφίους, με απώτερο σκοπό την αναβολή του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις περισσότερες αντιρρήσεις προέβαλαν οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών ΣΚΑΪ, STAR, ΑΝΤΕΝΝΑ και ALPHA προβάλλοντας αντιρρήσεις για τα πάντα, από τις πιστοποιήσεις της Singular Logic ως και τα κρεβάτια που αν χρειαστεί θα χρησιμοποιήσουν την επόμενη Τρίτη 30 Αυγούστου στη δημοπρασία.

Κάποιοι από αυτούς, μάλιστα, χτυπούσαν τα έδρανα με τα χέρια τους φώναζαν. Οι αντιδράσεις τους ήταν ιδιαίτερα έντονες με αποτέλεσμα η Επιτροπή Διαγωνισμού να παρέμβει και να τους ζητήσει να ακολουθήσουν τη διαδικασία, διαφορετικά θα έφτανε στο σημείο να ενημερώσει εισαγγελέα για την απομάκρυνσή τους από το κρατικό κτίριο της ΓΓΕΕ.

Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν και συνεχίστηκε η ενημέρωση για τη δημοπρασία. Τα μέλη της Επιτροπής διαβεβαίωσαν ότι υπάρχουν οι πιστοποιήσεις της Singular Logic για την ασφάλεια, την ποιότητα και το περιβάλλον στο σύστημα διαχείρισης του διαγωνισμού.

Εκ μέρους του κυβερνητικού σχεδιασμού, όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή της δημοπρασίας την ερχόμενη Τρίτη, σε μία κλειστή και καλά φυλασσόμενη ΓΓΕΕ.

Αύριο, ενώπιον του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας θα παρουσιαστούν οι νομικοί παραστάτες επτά τηλεοπτικών σταθμών που έχουν περάσει το στάδιο της προεπιλογής ενώ τις θέσεις τους θα παρουσιάσουν και οι συνήγοροι των υπουργών Οικονομικών και Επικρατείας επί των αιτήσεων προσωρινών διαταγών που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί.