Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Επανασυγκρότηση του ΕΣΡ ανήγγειλε ο Βούτσης

Ελλάδα

Σε νέες προσπάθειες συγκρότησης του ΕΣΡ για να προετοιμαστεί το έδαφος της μετά χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών εποχής, επιδίδεται η κυβέρνηση, δεδομένου ότι η Αρχή εμπλέκεται στην αδειοδότηση και χωρίς αυτή δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία.

Μετά το ναυάγιο στο οποίο είχαν καταλήξει οι διαβουλεύσεις συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης τον περασμένο Φεβρουάριο με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι να καταγγέλλουν την κυβέρνηση για υφαρπαγή των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ, η κυβέρνηση επιδιώκει τώρα να πετύχει τη συναίνεση.

Κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων πριν από λίγη ώρα, όπου τα μέλη της ψήφισαν υπέρ του ορισμού του Ανδρέα Ποττάκη στη θέση του Συνηγόρου του Πολίτη, ο Πρόεδρος της Βουλής απηύθυνε έκκληση για την καταβολή νέων προσπαθειών ώστε μέχρι τις 5 Αυγούστου που κλείνει το κοινοβούλιο να έχει συγκροτηθεί και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και μετά την ολοκλήρωση όπως είπε της δημοπρασίας για τις άδειες, να επιχειρηθεί να συγκροτηθεί και το ΕΣΡ.

"Μετά τη συγκρότηση των τεσσάρων συνταγματικά κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών θα επιχειρήσουμε να προχωρήσουμε στη σύσταση του ΕΣΡ, αφού ελπίζουμε να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία χορήγησης των αδειών, έτσι ώστε να παίξει τον αυστηρό ρυθμιστικό και ελεγκτικό του ρόλο", σημείωσε ο κος Βούτσης.

Άγνωστο παραμένει που βασίζει η κυβέρνηση τις ελπίδες επίτευξης της συναίνεσης αυτή τη φορά, αφού τα δεδομένα δεν έχουν αλλάξει.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δολοφονία Κατσουρή: Αντιμέτωποι με κακούργημα 5 αστυνομικοί για την είσοδο των Κροατών οπαδών στην Ελλάδα

Αντιμέτωποι με το κακούργημα της έκθεσης σε κίνδυνο με ενδεχόμενο δόλο είναι πέντε αστυνομικοί, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για την οργανωμένη έλευση των Κροατών οπαδών στην Ελλάδα, γ...

Κατρακύλα χωρίς τέλος για ΣΥΡΙΖΑ – Προβάδισμα Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ (κάρτες)

Την κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει μία ακόμα δημοσκόπηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου των πολιτών βρίσκεται ξεκάθαρα στην πέμπτη θέση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμ...

Φόρτωση άρθρων...