Κυριακή
22 Σεπτεμβρίου 2024

Επεισόδια κατά την άφιξη του 77χρονου στα δικαστήρια Πειραιά

Ελλάδα

Με ύβρεις υποδέχθηκαν συγγενείς και φίλοι των τεσσάρων θυμάτων του ναυτικού δυστυχήματος της Αίγινας στα δικαστήρια του Πειραιά τον 77χρονο χειριστή του ταχυπλόου που σκόρπισε το θάνατο την περασμένη Τρίτη στο στενό της Μονής.

Ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος, ο οποίος σύμφωνα με το Λιμενικό, ήταν αυτός που βρισκόταν πίσω από το τιμόνι του ταχύπλοου πέρασε την πύλη των δικαστηρίων του Πειραιά λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι προκειμένου να δώσει απαντήσεις για όλα όσα συνέβησαν όταν το σκάφος του κυριολεκτικά διέλυσε το τουριστικό σκάφος την ώρα που κατευθυνόταν στο νησάκι της Μονής έχοντας ξεκινήσει από την παραλία της Πέρδικας.

Όλοι πλέον αναμένουν να δουν τι στάση θα κρατήσει ο 77χρονος και τι θα επικαλεστεί ενώπιον των ανακριτικών αρχών και κυρίως αν θα επιμείνει στη γραμμή που χάραξε στην πρώτη του κατάθεση στους Λιμενικούς το απόγευμα της περασμένης Τρίτης όταν και ουσιαστικά εμμέσως έριξε την ευθύνη στο τουριστικό σκάφος.

Στην πρώτη του κατάθεση ο Θρασύβουλος Λαζαρίδης είπε στους Λιμενικούς, σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, ότι η ναυτική τραγωδία συνέβη επειδή δεν κοιτούσε καθόλου αριστερά «διότι από δεξιά έβγαιναν πολλές λάντζες και είχα το νού μου εκεί».

«Ξαφνικά ενώ ήμουνα επικεντρωμένος στη δεξιά πλευρά και ενώ το σκάφος μου ήταν κοντά στην παράλλαξη για τη σπηλιά της Φώκιας αιφνιδιάστηκα από την απροσδόκητη, ακριβώς λίγα μέτρα από το σκάφος μου Ντουάντε, παρουσία του άλλου σκάφους που διασταύρωνε την πορεία του από αριστερά προς τα δεξιά» φέρεται να είπε επίσης στην κατάθεσή του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ελλάδα και Κύπρος στη "μαύρη" λίστα της Ρωσίας - Μπήκαν στον κατάλογο των χωρών με «καταστροφικές συμπεριφορές»

Τη λίστα της Ρωσίας με τις χώρες που επιβάλλουν «καταστροφικές συμπεριφορές αντίθετες με τις ρωσικές πνευματικές και ηθικές αξίες», ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται Ελλάδα και Κύπρος...

Ποντίκια κάνουν βόλτες στην πλατεία Συντάγματος - Είμαστε σε επιφυλακή απαντά ο δήμος Αθηναίων

Στην τοποθέτηση δολωμάτων και άλλα μέτρα για την εξόντωση τρωκτικών στην πλατεία Συντάγματος έχει προχωρήσει ο Δήμος Αθηναίων, την ώρα που έρχονται στη δημοσιότητα πλάνα με ποντίκι...

Δράμα: Συνελήφθησαν τρεις αρχαιοκάπηλοι – Εντοπίστηκαν 60 αρχαία νομίσματα και ένα κόσμημα

Τρεις αρχαιοκάπηλοι συνελήφθησαν στη Δράμα, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους πολλά αρχαία νομίσματα ενώ οι αρχές αναζητούν τα σημεία που έκαναν τις λαθρανασκαφές. Oι τρεις άνδρε...

Φόρτωση άρθρων...