Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Επίσκεψη κλιμακίων της Νέας Δημοκρατίας σε Ηράκλειο και Χανιά (Photos)

Tριήμερη περιοδεία στις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Χανίων πραγματοποίησαν κλιμάκια με επικεφαλής τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, βουλευτή Α’ Αθηνών Κυριάκο Πιερρακάκη, στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ο Κυριάκος Πιερρακάκης μαζί με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη, τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, βουλευτή Ηρακλείου Μάξιμο Σενετάκη, τον βουλευτή Ηρακλείου Κωνσταντίνο Κεφαλογιάννη και τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Ηρακλείου Βαγγέλη Καρκανάκη επισκέφθηκε τους Δήμους Ηρακλείου και Φαιστού. 

Η περιοδεία ξεκίνησε από το γήπεδο «Δύο Αοράκια», στη Γιορτή Πολιτισμού που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου με τη συμμετοχή 35 σχολείων του Ηρακλείου. Στη συνέχεια, ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο. Ακολούθησαν επισκέψεις του στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, όπου συνομίλησε με εκπροσώπους των οργάνων διοίκησης και μέλη ΔΕΠ για τις ανάγκες των ιδρυμάτων τους.

Επίσκεψη κλιμακίων της Νέας Δημοκρατίας σε Ηράκλειο και Χανιά

Την επόμενη μέρα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης επισκέφτηκε την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Ματαλλιωτάκη, καθώς επίσης και με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό. Κατόπιν, μαζί με τον Υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλη Βλατάκη.

Το απόγευμα ήταν ομιλητής -μαζί με τον Άκη Σκέρτσο και τον Λευτέρη Αυγενάκη- στην εκδήλωση «Οικονομία, Παιδεία και Αγροτική Πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση», στη διάρκεια της οποίας αναδείχθηκε το διακύβευμα των επικείμενων ευρωεκλογών και η κρισιμότητά τους στη διαμόρφωση της επόμενης ημέρας για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσκεψη κλιμακίων της Νέας Δημοκρατίας σε Ηράκλειο και Χανιά

Την τρίτη ημέρα της περιοδείας του, ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, μαζί με τον  Πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Αποκορώνου, μετέβη στη Γεωργιούπολη όπου είχε συνάντηση με κατοίκους, επιχειρηματίες, εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους του συλλόγου γονέων της περιοχής.

Στη συνέχεια, μαζί με τους βουλευτές Χανίων Σέβη Βολουδάκη και Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη, ο Κυριάκος Πιερρακάκης βρέθηκε στα Χανιά.  Επισκέφτηκε το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», όπου ανακοίνωσε ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ψηφιακό υλικό θα είναι διαθέσιμο μέσω των διαδραστικών πινάκων στα σχολεία όλης της χώρας, συμβάλλοντας στην καλύτερη κατανόηση της προσωπικότητας του Ελευθερίου Βενιζέλου και των γεγονότων της εποχής του.

Επίσκεψη κλιμακίων της Νέας Δημοκρατίας σε Ηράκλειο και Χανιά

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είχε στη συνέχεια συνάντηση με εκπροσώπους των πρυτανικών αρχών και μέλη ΔΕΠ του Πολυτεχνείου Κρήτης, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η επικείμενη ανέγερση νέων εστιών, που θα προσθέσουν στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος 180 νέες κλίνες.

Στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, ο υπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού δεσμεύτηκε ότι θα επιλυθεί άμεσα το ζήτημα της αναγνώρισης των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών που απονέμει το ινστιτούτο σε συνεργασία με τον διακυβερνητικό οργανισμό CIHEAM. 

Επίσκεψη κλιμακίων της Νέας Δημοκρατίας σε Ηράκλειο και Χανιά

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία στην Κρήτη, ο Κυριάκος Πιερρακάκης και οι βουλευτές Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη, Σέβη Βολουδάκη και Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, καθώς  και ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Χανίων Μανώλης Φραγκάκης συμμετείχαν στη διευρυμένη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ Χανίων και συζήτησαν με τους Προέδρους των ΔΗΜΤΟ της Π.Ε. Χανίων και με στελέχη της Παράταξης, τονίζοντας την κρισιμότητα των επικείμενων ευρωεκλογών.

Αμέσως μετά το τέλος της περιοδείας, ο Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε: «Μέσα σε πέντε χρόνια διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα έχει καταγράψει άλματα προόδου. Πρώτοι εμείς, όμως, επισημαίνουμε ότι μπορούμε και πρέπει να πετύχουμε ακόμα περισσότερα. Για να γίνουν όλα αυτά πράξη, η χώρα χρειάζεται σταθερότητα στο εσωτερικό και ισχυρή φωνή στην Ευρώπη. Και η εκπλήρωση αυτών των δύο προϋποθέσεων περνά μέσα από τις κάλπες των ευρωεκλογών. Στις 9 Ιουνίου ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία για να φέρουμε την Ελλάδα σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χαρδαλιάς και Τζιτζικώστας μαζί στη ΔΕΘ

Συζήτησαν σε θερμό κλίμα για θέματα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και τις επικείμενες θεσμικές αλλαγές που προωθεί η νέα «Χάρτα» Αυτοδιοίκησης της κυβέρνησης

Στη φυλακή οι δύο Κρητικοί που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του Ελληνοκαναδού

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι δύο κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό του 49χρονου Ελληνοκαναδού, τα ξημερώματα της 16ης Ιουλίου στο κέντρο του Η...

Φόρτωση άρθρων...