Στο πλαίσιο της καμπάνιας της ΟΝΝΕΔ για τον πρωτογενή τομέα «Παράγουμε το μέλλον», ο Β’ Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ Γιάννης Αναστασόπουλος, ο Γραμματέας Οργανωτικού Ορφέας Γεωργίου, η Αναπληρώτρια Υπεύθυνη Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων Φλώρα Μαλασίδη, ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Νεανικής Επιχειρηματικότητας & Καταπολέμησης της Ανεργίας Ραφαήλ Κανελλόπουλος και η πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αττικής Κατερίνα Ακριτίδη επισκέφτηκαν την Επαγγελματική Σχολή του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στο κτήμα Συγγρού.
Σκοπός της Σχολής είναι η παροχή γνώσεων σχετικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη γεωργικών επιχειρήσεων καθώς και η καλλιέργεια δεξιοτήτων που αφορούν σε όλο το φάσμα των κηποτεχνικών εφαρμογών. Οι σπουδαστές μέσω ενός καινοτόμου διετούς Προγράμματος Σπουδών έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις σύγχρονες τεχνικές κατασκευής και συντήρησης κηποτεχνικών έργων ενώ έμφαση δίνεται στην πρακτική εφαρμογή των γνώσεων αυτών μέσω εργαστηρίων στο αγροκήπιο της Σχολής και στο θερμοκήπιο του κτήματος Συγγρού.
Τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις της Σχολής, να παρακολουθήσουν την εκπαιδευτική διαδικασία και να συνομιλήσουν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ Παναγιώτη Χατζηνικολάου, τη Διευθύντρια της Σχολής Εύα Παναγιώτου, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ Αναστασία Σαρχοσόγλου, τον Γενικό Διευθυντή Αγροτικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Σπύρο Σταχτιάρη και την Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Μαργαρίτα Καλαφατάκη.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε αναφορά στις διδακτικές μεθόδους που ακολουθούνται καθώς και στη διασύνδεση της Σχολής με την αγορά εργασίας με στόχο την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων, ενώ επισημάνθηκε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις σπουδαστές προσλαμβάνονται πριν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Η ανάπτυξη ικανοτήτων σχετικά με τη μελέτη εφαρμογών έργου πρασίνου αλλά και την υποστήριξη συναφών επιχειρήσεων παρέχει στους αποφοίτους της σχολής ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και τους καθιστά ικανούς να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις του κλάδου της γεωπονίας. Τέλος, η Διοίκηση της Σχολής σχεδιάζει τη δημιουργία φυτωρίου παραγωγής διαφόρων ποικιλιών τριανταφυλλιών με σκοπό την ενασχόληση των σπουδαστών και την εξοικείωση τους με τις απαραίτητες πρακτικές φυτοτεχνικής διαμόρφωσης ενός περιβάλλοντος χώρου.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις